Prvo ekipno deskarsko zlato Jacobellisovi in Baumgartnerju

Krosisti in krosistke so olimpijske igre zaključili z ekipno tekmo mešanih dvojic. Zmagovalca prve ekipne olimpijske deskarske tekme sta postala Američana Lindsey Jacobellis in Nick Baumgartner, srebro je osvojila italijanska dvojica Michela Moioli – Omar Visintin, bron pa kanadska Meryeta Odine – Eliot Grondin.

Prvi deskarski ekipni olimpijski naslov sta na švicarskih deskah osvojila Američana. © GEPA pictures 

Deskarski kros je v olimpijskem programu od leta 2006. Na letošnjih igrah, torej petih za krosiste in krosistke, je bila v program prvič uvrščena tudi ekipna tekma mešanih dvojic v deskarskem krosu. Za prestižne kolajne se je pomerilo petnajst dvojic. V zgodovino sta se kot prva olimpijska zmagovalca zapisala Američana Lindsey Jacobellis in Nick Baumgartner. Ob veteranski ameriški dvojici (Lindsey šteje 36, Nick pa 40 let) sta se v veliki finale prebili še dve italijanski dvojici ter kanadska. Do srebra sta prideskala na posamični tekmi bronasti Omar Visintin in Michela Moioli (Italija). Slednja je, potem ko je na posamični tekmi ostala brez pričakovane kolajne, vendarle stopila na zmagovalni oder. Še drugič pa sta si medaljo nadela Kanadčana Meryeta Odine in Eliot Grondin. Na posamični tekmi tretja in drugi sta na ekipni tekmi prišla do brona. Nehvaležno četrto mesto je v velikem finalu pripadlo drugi italijanski dvojici Caterina CarpanoLorenzo Sommariva.

Prvo »kros ime« iger je vsekakor Američanka Lindsey Jacobellis, ki je nastopila na prav vseh dosedanjih olimpijskih kros preizkušnjah. Srebru iz Torina 2006 je letos dodala dve zlati kolajni. Bo vztrajala do Cortine 2026?             

V krosu Slovenci in Slovenke niso nastopili, bo pa naša predstavnica (Urška Pribošič) nastopila na zadnji deskarski preizkušnji letošnjih iger. V ponedeljek (14.2.) bodo namreč na sporedu kvalifikacije v skokih prostega sloga (big air), dan potem (torek, 15.2.) pa še finale.

OI PEKING, deskarski kros:
rezultati – ekipna tekma (12.2.)

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES