PVN: Ema Volavšek le za (še naprej) nepremagljivo Norvežanko

Na prvi tekmi poletne velike nagrade v nemškem Oberwiesenthalu je Ema Volavšek, branilka lanskoletne skupne zmage, zaostala le za skoraj nepremagljivo Norvežanko v tej disciplini, Gydo Westvold Hansen. Rezultat kariere je z 10. mestom postavil Gašper Brecl, tik za prvo dvajseterico je končal povratnik med elito, Vid Vrhovnik.

Ema Volavšek © SloSki

Sončni, oblačni in deževni Oberwiesenthal je lani poskrbel za prvo slovensko zmago na tekmah najvišjega nivoja v nordijski kombinaciji, tokrat pa je Ema Volavšek morala priznati premoč nepremagljivi Norvežanki Gydi Westvold Hansen, ki lani v Nemčiji sicer ni tekmovala. Norvežanka je znova več kot polovico dela opravila že po skokih, ko je imela prednost več kot minute pred zasledovalkami, Volavšek je zasedala 5. mesto z zaostankom 1:35, za drugim mestom pa 31 sekund. Na 5 km progi s ciljnim vzponom je Volavšek imela peti čas, a z odlično razporejenimi močmi preko celotne proge je na vrhu oz. na ciljni črti ugnala tudi odlično Norvežanko, Ido Marie Hagen, ki je z najboljšim tekaškim časom napredovala z 12. na 3. mesto, dve stotinki za Emo Volavšek, ki je sicer za Gydo Westvold Hansen zaostala 2:19,3. Silva Verbič je po 20. rezultatu skokov tekmo končala na 19. mestu z 12. časom teka.

V moški konkurenci popolna prevlada domačinov, med prvo deveterico je končalo kar sedem Nemcev. Zmagal je Julian Schmid, ki je vodil že po skokih, drugi je bil Johannes Rydzek z zaostankom 16,6 sekund, tretji pa je bil Avstrijec Franz-Josef Rehrl z zaostankom točno minute, preprečil pa je, da bi Nemci končali kar na prvih šestih mestih. Sijajen je bil Gašper Brecl, po skokih 12., s 15. časom teka pa je končal na izvrstnem 10. mestu, kar je rezultat kariere, zaostal je 2:54,3 minuti. Vid Vrhovnik je po 23. skakalnem rezultatu tekmo z 19. časom teka končal na 21. mestu z zaostankom dobrih štirih minut, do točk pa se je z 12. časom teka na 27. mestu prebil še Erazem Stanonik, ki je zaostal dobrih pet minut za zmagovalcem. Matic Garbajs je tekmo končal na 34. mestu.

Jutri bo v Oberwiesenthalu na sporedu še mešana ekipna tekma.

Zmagovalni oder © SloSki

Izjava po tekmi

Ema Volavšek: “Z današnjo tekmo sem zadovoljna, skok je bil sicer nekoliko slabši kot včeraj, ampak je bilo vseeno dobro. Tek je bil pa tudi dober, na koncu me je malo zmanjkalo, ampak sem vseeno uspela obdržati drugo mesto.”

Uradni rezultati >>>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO