PVN: Mešana ekipa v Rašnovu zaostala le za Avstrijci

V romunskem Rašnovu se je s tekmo mešanih parov končal konec tedna tekem za poletno veliko nagrado, Sloveniji so nove stopničke prinesli Nika Prevc, Patrik Vitez, Urša Bogataj in Peter Prevc.

Slovenska četverica, ki je prvič združila moči na mešani tekmi © SloSki

Tekmo v znova vetrovnem Rašnovu je na srednji napravi za Slovenijo odprla Nika Prevc, ki je z 88 metri naše popeljala na prvo mesto. Še meter dlje je nato skočil Patrik Vitez, tudi po doskoku Urše Bogataj pri 95 metrih pa je Slovenija ostala na prvem mestu. V zadnji skupini je nastopil še Peter Prevc, ki je skočil 88 metrov, naši pa so s 413,2 točkami zasedali drugo mesto za Avstrijo, za katero so Julia Muehlbacher, Jan Hörl, Eva Pinkelnig in Daniel Tschofenig zbrali 416,9 točk. Tretje mesto je zasedala Norveška s 407,0 točkami. Po nekaj minutah so organizatorji finalno serijo odpovedali in opisani rezultati so obveljali za končne, kar je Sloveniji prineslo še tretje stopničke v Rašnovu v tem koncu tedna.

Poletna velika nagrada se bo nadaljevala v Hinzenbachu, kjer bodo skakali moški, ženske se jim bodo znova pridružile na finalu v Klingenthalu.

Izjavi po tekmi

Nika Prevc: “Ta tekma je bila zame kar zanimiva, to je bila tudi moja prva tekma mešanih parov. Domov pa grem lahko zadovoljna, saj je bil prvi skok v redu.”

Patrik Vitez: “Občutek je neverjeten, mislim, da se niti še ne zavedam, kaj sem dosegel. A dan se ni začel dobro, naredil sem zelo slab skok v poskusni seriji, a na srečo sem se zelo lepo zbral za tekmo in tam opravil svoje.”

Uradni rezultati >>

Deli novico