PVN: Nika Križnar z zanesljivo zmago do rumene majice

Nika Križnar je zmagovalka prve tekme poletne velike nagrade v smučarskih skokih v francoskem Courchevelu, potem ko je konkurentke ugnala s prednostjo 10 točk. Odlična 5. je bila Nika Prevc.

Zmagovalni oder na prvi tekmi poletne velike nagrade © SloSki

Evropska prvakinja z velike skakalnice v Zakopanah, Nika Križnar, je zanesljivo dobila prvo tekmo letošnje poletne velike nagrade v francoskem Courchevelu. S 125 in 128.5 metri je zbrala 203,7 točk in je za okroglih 10 točk ugnala Japonko Saro Takanaši, ki je skočila 129.5 in 131 metrov, zbrala pa je 193,7 točk. Na najnižjo stopničko je skočila svetovna prvakinja iz Kanade, Alexandria Loutitt s 112.5 in 120.5 metri ter 187,1 točkami. Odlična peta je bila Nika Prevc s 114.5 in 112 metri ter 156,8 točkami. Katra Komar je v kokurenci 26 skakalk zasedla 14. mesto po ponesrečenem finalnem skoku, mlada Ajda Košnjek pa je končala na 20. mestu.

Izjava po tekmi

Nika Križnar (MP3): “Super dan v Courchevelu, moj najboljši rezultat na tem prizorišču. Super začetek poletne velike nagrade. Res sem uživala do konca. Vem, da imam še nekaj malenkosti, ki jih lahko popravim, predvsem pri doskoku. Tako v prvi kot v drugi seriji pa sem ostala za smučko v zraku, nisem potovala skozi zrak. V bistvu sem zelo vesela tudi za celotno ekipo, ker smo dosegli lepe rezultate. Vreme je bilo solidno, v finalu se je veter zelo obrnil v vzgornik, tako da je bilo nekaj čakanja, a mislim, da sem se kljub temu uspela dobro zbrati za finalni skok. To je bil lep skok, kljub temu, da sem imela malce slabše razmere v primerjavi z ostalimi tekmovalkami. Jutri nas čaka nov dan in upam, da ponovim uspeh.”

Jutri bo v Courchevelu na sporedu še ena tekma.

Uradni rezultati >>

Deli novico