RAW AIR: Križnarjeva in Bogatajeva znova na zmagovalnem odru

Na drugi tekmi smučarskih skakalk v Lillehammerju je Niko Križnar in Uršo Bogataj ugnala Avstrijka Sara Marita Kramer.

Zmagovalke druge tekme v Lillehammerju © SloSki

Pred drugo tekmo v Lillehammerju so organizatorji izvedli še prolog, ki je štel za točke na turneji RAW AIR. Dobila ga je Urša Bogataj s 132.5 metri in 139,7 točkami pred vodilno na turneji, Niko Križnar, ki je skočila 128.5 metrov in je zbrala 136,8 točk, tretja je bila včerajšnja zmagovalka, Japonka Sara Takanaši s 129.5 metri in 131,7 točkami. Jerneja Brecl je zasedla 17. mesto, Špela Rogelj je imela 22. rezultat, Katra Komar je imela 25. oceno, Maja Vtič pa je imela 38. rezultat prologa.

Na tekmi, ki je sledila v Lillehammerju je bila po prvi seriji v najboljšem položaju Sara Marita Kramer s 136 metri in 155,6 točkami pred Križnarjevo, ki je skočila 134.5 metrov in je zbrala 154,6 točk, tretja je bila domačinka Silje Opseth s 133 metri in 149,9 točkami. Četrta je bila Bogatajeva s 132 metri, skakala pa je z naleta nižje in s 147,5 točkami. Breclova je s 125.5 metri in 127,3 zasedala 11. mesto, Rogljeva je bila na 16. mestu, Vtičeva na 24., žal je točke na 31. mestu zgrešila Komarjeva.

Vtičeva je v finalni seriji skočila 101 meter in z 208,2 točkami končala na 22. mestu. Rogljeva je skočila 115 metrov, 238,8 točk pa je bilo dovolj za končno 14. mesto. Tik za njo je končala Breclova s 108 metri v finalu in z 238,2 točkami. Boj za zmagovalni oder je s 126.5 metri v težkih razmerah in z 291,1 točkami napovedala Bogatajeva, takoj je za njo zaostala Opsethova. Križnarjeva je ponovila daljavo Bogatajeve, 298,9 točk pa je bilo dovolj za trenutni prevzem vodstva. Kramerjeva je nato skočila meter krajše, z zbrala 299,9 točk za zmago, vsega točko pred še vedno vodilno na RAW AIR turneji Križnarjevo, tretja pa je bila znova Bogatajeva.

Izjave po tekmi

Nika Križnar (MP3): “Z današnjo predstavo sem prav tako zadovoljna kot z včerajšnjo. Skoki so bili tehnično morda malenkost slabši kot včeraj, a doskok pa je bil veliko boljši, nisem delala teh napak in izgubljala preveč točk. Zmanjkala je točka, v Oslu to nadoknadim, tako da se že veselim nadaljnih tekem. Sem pa zelo vesela, da sem spet z Uršo stala na zmagovalnem odru.”

Urša Bogataj (MP3): “S skoki sem zadovoljna, bili so kar dobri. Imela sem nekaj težav s pristanki, a tukaj me čaka še veliko dela. Upam, da se s tem enkrat uspešno soočim.”

Zoran Zupančič (MP3): “Ponovno lep uspeh, dvojne stopničke. Zelo težka tekma, danes smo res občutili kaj pomeni RAW AIR. Tudi cel program je napet. Borba za skupno zmago se nadaljuje. Danes so bile res v ospredju skakalke, ki so naredile najboljše skoke, vesel sem, da imamo tukaj zraven dve tekmovalki. Za nekatere je bilo izredno težko, bilo je zanimivo z zaletišči. Nekatere tekmovalke so skakale z ničlo, nekatere so dobile po 30 točk pribitka. Te razmere so zelo težko primerljive. V takšnih razmerah v zraku tekmovalec ne občuti nič oz. kot bi skakal v prazno. Teažak program, jutri gremo dalje, takoj iz avtobusa na Holmenkollen.”

Jutri se RAW AIR turneja nadaljuje v Oslu z mešano ekipno tekmo, ki pa ne šteje v seštevek turneje.  

Uradni rezultati >>

Deli novico