Drugo novembrsko soboto bo v snežnem tunelu Nordijskega centra Planica na sporedu prvo slovensko dvoransko tekmovanje za deskarje in smučarje prostega sloga. V treh kategorijah se bodo pomerili na drsnem objektu (rail-u). Mlajše kategorije čaka dvoranska različica krosa.

Ferjan, Štirn & Co. na prvem slovenskem dvoranskem tekmovanju

Premierno slovensko izvedbo dvoranske tekme v sodelovanju s panogama Deskanje na snegu in Smučanje prostega sloga pri SZS pripravljata deskarski klub EŠK Mungo iz Škofje Loke ter smučarski klub 1080 Freeski Ski Club iz Ljubljane. 12. novembra ob 13. uri se bodo za zgodovinske zmage deskarji in smučarji pomerili v treh kategorijah in sicer v mladinski (dekleta in fantje med 15. in 18. letom), članski (ženske in moški nad 18 let) ter absolutni.

»Poleg razvrstitve v obeh starostnih kategorijah, bomo razglasili tudi absolutne zmagovalke in zmagovalce. Tekmovanje REJL SEŠN PLANICA 2022 je namreč odprto za vse. V tako imenovani »open« kategoriji lahko nastopijo tudi tisti, ki niso člani klubov, a se odlično znajdejo na drsnih objektih. Morda se nam v tunelu pridruži tudi kdo izmed deskarjev in smučarjev iz bližnjih sosednjih držav,« napovedujejo organizatorji, ki so že razkrili tudi šesterico vabljenih domačih tekmovalcev. To pa so Nejc Ferjan, Aljoša Krivec in Nejc Pucko med deskarji ter Maj Štirn, Agron Imeri in Lovrenc Kolenc med smučarji. Gre za izkušene »park rajderje«, ki so izredno kreativni na drsnih objektih in imajo nemalo izkušenj s tovrstnimi »rejl«  tekmovanji. Ta zaradi specifike lahko potekajo tudi v urbanih okoljih in pa dvoranah. »Prisotnost Nejca, Maja in ostale vabljene četverice bo zagotovo lep motiv za ostale, tako da pričakujemo dober odziv in napovedujemo odličen »sešn«. Vabljeni!« za konec dodajajo organizatorji. Podrobnosti z razpisom tekmovanja so na voljo na tej povezavi.

Dvoranski deskarski in ski kros za mlajše od 15. leta

12. novembra pa bodo v Planici na deski in smučeh aktivni tudi mlajši. Mladina do 15. leta bo namreč tekmovala v dvoranskem deskarskem in smučarskem krosu. Tekmovanji mladih deskarjev in smučarjev prostega sloga bosta šteli za serijo Kids Tour in državno pokalno tekmovanje za mladino do petnajstega leta. »Konec poletja in skozi celoten oktober smo deskarji v snežnem tunelu Nordijskega centra izvajali delavnice za začetnike in tiste z nekaj predznanja. Priprava na zimo in pa predvsem spoznavanje z deskanjem na snegu ter navduševanje mladih in njihovih staršev za ta lep šport je bil naš primarni cilj. Akcijo #deskajznami bomo vsekakor še nadaljevali in nadgrajevali. Tudi zato za zaključek sezone v tunelu pripravljamo še tekmovanje v krosu,« pravi Bojan Poljanšek, vodja panoge Deskanje na snegu pri SZS. Deskarjem se bodo tokrat pridružili še smučarji prostega sloga. Podrobnosti z razpisom tekmovanja so na voljo na tej povezavi.   

Deli novico

Argeta-PROS
Woop-PROS
Actionmama-PROS
Kompas-tele-PROS