Reprezentanca v hitrih disciplinah po dobri sezoni z optimizmom zre proti olimpijskim igram

Slovenska moška reprezentanca v hitrih disciplinah je že v Kitzbühlu od koder se je tudi javila na novinarsko koferenco. Martin Čater, Boštjan Kline in Miha Hrobat so se dotaknili dosedanjega poteka sezone in misli že usmerili proti eni najtežjih prog v svetovnem pokalu. Beseda je nanesla tudi na prihajajoče olimpijske igre.

Slovenska ekipa za hitre discipline je v dosedanjem poteku sezone zabeležila že nekaj zelo dobrih rezultatov. Foto: Sloski

Martin Čater: “Forma je v vzponu in želim si, da bo šel ta trend še naprej. Vsaka tekma je po svoje drugačna in jaz na vseh hočem dati svoj maksimum. Mamo boljše in mamo slabše tekme. Že celo sezono poskušam dati svoj maksimum in pokazati nek napredek. Na zadnjih tekmah mi je to res dobro uspelo, a so sigurno še rezerve. Optimistično gledam na olimpijske igre. Pred olimpijskimi igrami je že malce čutiti nervoze, a je pred tem na vrsti še Kitzbühel, kjer je tega še malo več. Gremo tekmo po tekmo.”

Boštjan Kline: “Sezona je zaenkrat potekala dobro. Nekateri rezultati so bili zelo dobri, tudi vožnje. Nekatere sicer malo manj, ampak vse kar zadovoljivo. Na vseh prizoriščih sem prišel do svojih najboljših rezultatov. Tako to je. Eno sezono gre boljše, drugo slabše. Trenutno je neka konstanta. Sezone sem se lotil malce drugačno, verjetno mi tudi material malce bolj odgovarja oziroma sem se nanj bolje privadil. Poskupam čim bolj poenostaviti stvari. Tekme na olimpijskih igrah se bom poskušal lotiti tako kot vsake druge tekme. Predvsem zaradi tega rezultatskega pritiska, ki ga prinesejo igre. Olimpijske igre imajo neko svojo noto, nek zgodovinski pomen in je zelo pomembno, da ostaneš v svojih okvirijh. Tja je potrebno iti s fokusom na smučanje, da naredim vse, da bom hiter.”

Miha Hrobat: “Sezona je do sedaj potekala malce toplo-hladno. Začel sem slabše, kot sem mislil, da bi lahko. Predvsem v superveleslalomu, ko sem smučal preveč na lepo. Sem pa vesel, da se je smuk obrnil na bolje, da sem konkurenčen tudi na ravninskih delih. Forma se definitivno vzdiguje, kar je za olimpijado dobro, v luči svetovnega pokala, pa bi bilo boljše, da bi bil že takoj hiter. Kar sedaj iz podatkov lahko zberemo, vemo to, da bo proga na olimpijskih igrah zelo strma. Sneg ne bo tako zahteven, kot je v Kitzbühlu ali Bormiu, verjetno bo vse lepo zglajeno. Več pa bomo vedeli, ko bomo tam.”

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K