Reprezentanci za tehnični disciplini zadovoljni s pripravami v Argentini

Slovenska ženska in moška reprezentanca za tehnični disciplini se je zadovoljna vrnila iz snežnih priprav v Argentini. O uspešnosti priprav so govorili na današnji novinarski konferenc, ki je potekala v prostorih podjeta ESET, sponzorja slovenski alpskih reprezentanc.

Slovenski reprezentanti v tehničnih disciplinah. Foto: Sloski

Petra Veber, predstavnica podjetja ESET: V podjetju nam je velika čast, da lahko gostimo tako široko ekipo. Del ekipe je danes že bil z nami na snemanju, vsem skupaj pa bi rada zaželela en lep uvod v novo smučarsko sezono”.

Miha Verdnih, vodja panoge Alpsko smučanje: Organizacija je potekala povsem po vstaljenem programu preko FIS trevela. V Argentini je za tekmovalce res dobro poskrbljeno. Iz hotela imajo poskrbljeno za prevoz na smučišče in nazaj, kosilo je kar na smučišču. Tekmovalci imajo tako lahko trening preko celega dne, ko pa se vrnejo imajo še čas za kondicijo. Res je dobro to, da so lahko ves čas osredotočeni na svoje delo.  Vsi imajo za seboj res dobro količino smučanja, na snegu so bili od 16 do 18 dni, odvisno od posameznika, koliko časa je rabil za regeneracijo in počitek. Odlično je bilo, da so bile razmere res dobre, prave zimske. Morda za ta trenutek celo malce težke, ampak to so si tekmovalci želel. Trenerji so bili zelo zadovoljni z delom, ki so ga uspeli opraviti. Nekateri tekmovalci so že tudi zadovoljni s svojim smučanjem, nekateri pa še ne čisto. Pod črto pa smo z odločitvijo resnično zadovoljni, da smo ponovno odšli v Argentino”.

Janez Slivnik, vodja reprezentanc:Po podatkih trenerje je bil kamp resnično uspešen. Res dobro, da nam je ponovno uspelo iti tja, saj nas je sedaj dve leti ovirala pandemija koronavirusa. Letos so razmere na evrospkih ledenikih zelo slabe, tako da je bil ta mesečni kemp resnično dobrodošel. Zelo vesel sem, da nimamo nobenih poškodb in so vsi tekmovalci zdravi. V Argentini se vedno naredi baza smučanja, ki jo potem črpaš naprej za sezono. Jaz upam, da je to vsem uspelo. Zelo pa je pomembno, da so imeli možnost testirati opremo na pravem zimskem snegu, saj se tam obnaša povsem drugače, kot na ledenikih. Sigurno je bil kem zelo dobrodošel, kar nakazuje tudi to, da letos v Evropi ni ostala skoraj nobena ekipa svetovnega pokala”.

Žan Kranjec: V prvi vrsti sem bil skoncentriran samo nase, seveda pa rad pomagam tudi mlajšim. Sedaj ne vem, ali so kaj odnesli ali ne. Mislim da smo zelo dobro trenirali in smo zelo dobra ekipa. Imeli smo odlične pogoje in za nami je res en dober kempo”.

Andreja Slokar: Prihajajoča sezona ima nekaj vrhuncev in ta trening kemp je bil zelo dobrodošel. Jaz sem se nasmučala, sedaj pa bo potrebno postoriti še ostalo. V načrtu imamo sedaj, da bom do začetka še čim več smučala, da pridobim na samozavesti”.

Štefan Hadalin: “To je bila za mene najkrajša Argentina do sedaj. To pomeni, da sem se imel dobro in je čas zelo hitro minil. Z delom sem bil zelo zadovoljen in optimistično gledam v novo sezono”.

Meta Hrovat: “Zelo sem zadovoljna, da smo z ekipo ponovno odšli v Argentino. Tam se vedno naredi kvaliteten trening in se lahko bolj realno preizkusi opremo. Še posebno dobrodošle pa so bile te priprave zaradi mojega letošnjega manjka smučanja. Bilo je zelo pomembno, da smo imeli tak daljši smučarski blok, da ni bilo stalnih prekinitev”.

Ana Bucik: Argentina je bila zelo dobrodošla. Pogoji so bili pravi zimski. Predvsem zadnji teden ali zadnjih 10 dni so bili pravi taki tekmovalni. Pred tem smo imeli tudi mehko in trdo, kar je zame zelo dobro, da so se pogoji spreminjali. Mislim, da smo naredili zelo dobro podlago, ki jo bo treba sedaj še izbrusiti”.

Tina Robnik: “Vedno je tako, da na takih pripravah forma malce niha. Šlo je zelo dobro in nato malce slabše, ampak to je normalno. Glavno je, da smo imeli super pogoje, ki smo jih poskušali čim bolje izkoristiti”.

Neja Dvornik: “Prva izkušnja v Argentini tri leta nazaj mi je dala veliko šolo. Tako sem letos veliko boljše izkoristila te priprave sem zelo zadovoljna. Sploh z Meto sodelujeva odlično v naši majhni ekipi”.

Tijan Marovt: Sem zelo vesel, da sem dobil priložnost iti zraven. Naredili smo veliko treningov in mislim, da sem veliko odnesel od tega. Pogoji so bili dosti boljši kot v Evropi in smo res dobro in veliko trenirali”.

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K