Rezultat kariere za Cisarja in Vidmarja, do točk tudi Fak in Klemenčičeva

Z zasledovalnima tekmama se je v Kontiolahtiju zaključil uvodni teden svetonega pokala v biatlonu. Slovenci Finsko zapuščajo zadovoljni, saj so zabeležili nekaj odličnih uvrstitev. Danes sta se še posebej izkazala Toni Vidmar in Alex Cisar, ki sta prišla do uspeha kariere. S tekmo sta lahko zadovoljna tudi Jakov Fak in Polona Klemenčič.

Toni Vidmar je prišel do svojih prvih točk v karieri. Foto: Sloski

Prvi so z zasledovanjem opravili fantje. Najboljše izhodišče je imel Jakov Fak, ki se je na progo podal kot 21. V izenačeni konkurenci je Fak najprej zgrešil en strel na prvem strelskem postanku leže in je izgubil nekaj mest. Z dvema ničlama na naslednjih dveh postankih je ponovno napredoval po lestvici navzgor, v zahtevnih razmerah pa je na zadnjem postanku zgeršil dvakrat in moral še v dodatnih 300 metrov. Na koncu je Fak zadžal 21. mesto iz sprinta. Drugi dobitnik točk iz sprinta Alex Cisar je potrdil dobro formo. Tekmovanje je začel iz 38. mesta in nato zadel prvih 15 tarč. Žal je tudi Cisar na zadnjem postanku zgrešil dvakrat, vseeno pa je prišel do zelo dobrega 25. mesta in najboljšega rezultata v karieri. Po lestvici navzgor je napredoval tudi Toni Vidmar, ki je začel kot 48. Čeprav je moral v tri kazenske kroge (1,0,1,1) pa je uspel napredovati za trinajst mest in se je tako na 35. mestu prvič v karieri zavihtel med dobitnike točk. Lovro Planko je s petimi kazenskimi krogi tekmovanje zaključil na 50. mestu.  Zmago iz sprinta je ubranil Johannes Thingnes Boe, ki je zadržal 20 sekund prednosti pred rojakom Sturlo Holmom Laegreidom in 47 pred Francozom Emilienom Jacquelinom.

V ženski konkurenci je slovenske barve zastopala Polona Klemenčič, ki je imela odlično izhodišče. Žal se ji je nastop pokvaril na prvem strelskem nastopu, ko je morala v tri kazenske kroge. Vseeno je boljše nadaljevala, do konca tekme je morala še trikrat v kazenski krog (3,1,1,1) in je še ujela eno točko svetovnega pokala na 40. mestu. Na vrhu je prišlo do velikih sprememb, saj je zmagala Julia Simon iz Francije, ki je zadela vseh 20 strelov in je do zmage prišla iz 16. mesta po sprintu. Vse strele je zadela tudi Italijanka Dorothea Wierer, ki je do drugega mesta prišla iz devetega. Tretja je bila Elvira Öberg iz Švedske.

Izjava po tekmi (mp3):

Ricco Gross: “Dobro tekmovanje za nas, imeli smo tri tekmovalce v točkah. Vseeno je bilo nekaj negativnih stvari. Naše zadnje streljanje ni bilo dobro. Jaka in Alex sta zgrešila po dvakrat, zato bi lahko bili tudi veliko boljši. Vseeno smo se borili in vidimo se v Hochfilznu.”

Uradni rezultati, zasledovanje moški >>

Uradni rezultati, zasledovanje ženske >>

IBU: Lampičeva za konec še 18.

V Idre Fjällu se je s sprintoma zaključil tudi uvodni konec tekmovanja IBU. Znova je zelo dobro nastopila Anamarija Lampič, ki je še enkrat več postavila najhitrejši čas teka. Na strelišču je tokrat zgrešila štiri strele (1,3), kar je pomenilo na koncu 55 sekund zaostanka in 18. mesto. Štirikrat sta na žalost morali v kazenski krog tudi Klara Vindišar (2,2) in Kaja Marič (3,1), ki sta ostali izven dobitnic točk na 65. in 75. mestu. Pri fantih se je izkazal Matic Repnik z vsemi zadetimi streli in 36. mestom. Jaša Zidar in Matic Bradeško sta bila 81. in 82.

 

Uradni rezultati, IBU sprint ženske >>

Uradni rezultati, IBU sprint moški >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3