Riiber znova neulovljiv, konkurenca spet več kot minuto zadaj

Tudi drugo tekmo na Holmenkollnu je zanesljivo dobil Norvežan Jarl Magnus Riiber, slovenski izkupiček pa je bil žal slabši kot na sobotni tekmi, saj je do cilja prišel le Gašper Brecl.

Gašper Brecl, foto: NordicFocus

S 134.5 metri je Jarl Magnus Riiber tudi v vetrovni tekmi prišel do velike prednosti pred konkurenco že po skakalnem delu preizkušnje. Pol minute zaostanka je s 131.5 metri imel Johannes Lamparter, že 1:11 minute pa še drugi Avstrijec, Franz-Josef Rehrl s 129 metri. Gašper Brecl je s 109 metri imel 3:36 minut zaostanka na 33. mestu, Matic Garbajs je skočil 97 metrov za 4:51 minut zaostanka na 45. mestu, Vid Vrhovnik pa je pristal pri 95 metrih za 5:10 minut zaostanka na 49. mestu.

Slednji se potem ni odločil za štart na 10 km preizkušnji v tekaški smučini, Garbajs je bil ujet za krog, kot edini od naših je tako do cilja prišel Brecl na končnem 43. mestu z zaostankom dobrih šestih minut. Riiber je slavil z 1:10 minute prednosti pred Lamparterjem, na tretje mesto je z zaostankom 2:24 minuti prišel Estonec Kristjan Ilves.

Svetovni pokal se bo prihodnji konec tedna končal v Trondheimu.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO