Sanjski zaključek sezone, Žan Košir in Gloria Kotnik druga v Winterbergu

Slovenska alpska deskarska dvojica Žan Košir in Gloria Kotnik je na finalu sezone v Winterbergu premoč morala priznati le v velikem finalu in osvojila izjemno drugo mesto.

Žan Košir in Gloria Kotnik sta poskrbela za zgodovinski trenutek. Foto: Miha Matavž / Fis

Slovenska dvojica je svoj zadnji nastop v sezoni svetovnega pokala začela v osmini finala proti drugi ekipi Švice. Žan Košir in Gloria Kotnik sta bila več kot zanesljiva, saj sta napredovala z več kot sekundo boljšim časom od prvih tekmecev dneva. Da se Slovenca odlično počutita, sta dokazala v četrtfinalu, ko sta premagala prva favorita dneva. Avstrijska dvojica je padla po izjemnem napetem dvoboju, ura pa je pokazala 6 stotink v korist Koširja in Kotnikove. Slovenca sta nepremagljiva ostala tudi v polfinalu, ko sta zopet zanesljivo premagala domačina iz Nemčije. Svoje edini poraz za končno drugo mesto sta v finalu priznala Italjanoma.

Zvočne izjave (mp3):

Gloria Kotnik: “Danes sva bila z Žanom res super ekipa in sem vesela, da nama je uspelo osvojiti te zgodovinske stopničke.”

Žan Košir: “Tudi jaz bi rekel, da nama je končno uspelo uresničiti še en velik cilj. Slovenija še ni imela stopničk na ekipnih tekmah, ki sem si jih sam zelo želel. Danes nama je to uspelo, bila pa sva tudi zelo blizu zmage, a pustimo to za naslednjič,”

Žan Košir o sezoni: “Današnjemu dnevu primerno, velikokrat sem se počutil malce mučenika. Celo sezono sem si želel stopiti na stopničke. Bil sem na začetku zelo dober in stopnjeval formo. Januarja me je malce zmanjkalo. Vedno sem prišel v finale, a nato navadno izpadel v prvi vožnji. Danes pa je bila sreča na moji strani, kar je dokaz, da še znam in zmorem. Največ vlagamo v razvoj opreme in napredek dela. S tem bomo nadaljevali. Tudi danes sem vozil z desko, ki je še nisem uporabljal nikoli in je že pogled za naslednjo sezono.”

Gloria Kotnik o sezoni: “Danes je obliž na celo sezono. S sezono sem zadovoljna, a sem si želela še več. Resnično sem želela priti do stopničk, saj s četrtimi in petimi mesti nisem zadovoljna. Sedaj vidim, da je še veliko prostora za izboljšavo. Predvsem imam veliko rezerv v opremi in upam, da bom to izboljšala do naslednje sezone.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES