Še en finale za Tima Mastnaka

Na drugem paralelnem veleslalomu za svetovni pokal v kanadskem Blue Mountainu je Slovenijo v izločilnih bojih zastopal Tim Mastnak, ki je po odstopu v osmini finala zasedel 15. mesto. Žan Košir (19. mesto) in Rok Marguč (23. mesto) sta tekmo končala po kvalifikacijah. V moški konkurenci je zmagal Poljak Oskar Kwiatkowski, v ženski pa Nemka Ramona Hofmeister.


Tim Mastnak se je v Kanadi dvakrat uvrstil med najboljšo petnajsterico. (Foto: Miha Matavž)

»Pogoji so bili podobni kot na prvi tekmi. Kar nekaj tekmovalcev je imelo nemalo težav, med njimi je bila žal tudi naša trojka. Rok je bil preveč pasiven za boljši rezultat, Žan je že v prvi kvalifikacijski vožnji naredil veliko napako, izgubljenega časa v drugo ni mogel nadomestiti. Tim je bil v prvi odličen, a je večjo napako storil v drugo in tako ostal brez načrtovanega boljšega izhodišča za izločilne dvoboje,« je dogajanje v kvalifikacijah opisal Jure Hafner, strokovni vodja paralelnih disciplin. Rok Marguč – prav na današnji dan pred desetimi leti je v Kanadi (Stoneham) postal svetovni prvak v paralelnem slalomu – je tekmo končal šest mest višje kot včeraj (23. mesto), včerajšnji finalist Žan Košir pa je le za dobre tri desetinke zgrešil novo uvrstitev med elitno šestnajsterico (19. mesto). Tim Mastnak (petnajsti rezultat kvalifikacij) je bil danes tako edini slovenski up v izločilnih dvobojih, a je v osmini finala (njegov tekmec je bil Korejec Sangho Lee) žal odstopil.  S 15. mestom pa Celjan nadaljuje serijo veleslalomskih uvrstitev v finale. Med finalisti je bil namreč na štirih izmed petih veleslalomov za svetovni pokal v tej sezoni.

Zmagal je Poljak Oskar Kwiatkowski, ki je v velikem finalu ugnal Avstrijca Alexandra Payerja, tretje mesto pa je po izjemno atraktivnem finišu (večji del dvoboja je bil v ospredju tekmec, Japonec Masaki Shiba) pripadlo Italijanu Rolandu Fischnallerju. Med deskarkami je bila najboljša Nemka Ramona Hofmeister, ki je na tem prizorišču slavila že tretjič. Na stopničkah sta jih družbo delali še Švicarka Julie Zogg (2.) in Avstrijka Daniela Ulbing (3.), ki je v dvoboju za stopničke premagala Poljakinjo Aleksandro Krol.     

»Izteklo se je zelo podobno kot včeraj. Z eno zelo solidno kvalifikacijsko vožnjo. V drugi sem padel, tako da sploh ne vem kako mi je uspel preboj v finale. Tam pa še ena napaka in nov padec. Na tem snegu je z mojim načinom vožnje težko izpeljati čiste zavoje. Boril sem se, a ni pomagalo. Tokratno kanadsko izkušnjo bo potrebno čimprej pozabiti in se osredotočiti na trening ter izboljšanje voženj do svetovnega prvenstva,« je pod Kanado črto potegnil Mastnak, ki je v skupnem seštevku paralelnih disciplin ta hip na 15. mestu (v posebnem veleslalomskem je mesto višje). Košir zaseda 20. oz. 15. pozicijo, Marguč pa je v obeh seštevkih na 28. mestu. Na prvem mestu v skupnem seštevku paralelnih disciplin je po tekmah v Kanadi Avstrijec Alexander Payer, v veleslalomskem pa današnji zmagovalec Oskar Kwiatkowski. V ženski konkurenci sta na vrhu Švicarka Julie Zogg (skupni seštevek paralelnih disciplin) in Nemka Ramona Hofmeister (paralelni veleslalom). Gloria Kotnik, ki na zadnjih štirih tekmah zaradi poškodbe ni nastopila je na 16. oz. 11. mestu.

>>> Rezultati Blue Mountain

Deli novico

686-DES
Shred-DES
Reusch-DES
Pleško_cars-DES
Ski-Slovenia-DES
Fizian-DES