Še en uspešen dan za Polono Klemenčič

Polona Klemenčič je na 10-kilometrski zasledovalni tekmi zasedla 23. mesto. Na prvih treh mestih brez sprememb iz sprinta.

Polona Klemenčič je bila ponovno odlična. Foto: Sloski

Polona Klemenčič je tudi na zasledovalni tekmi na Češkem pokazala, da je letos naredila velik korak naprej. V teku je povsem držala stik z najboljšimi biatlonkami, žal pa je imela danes nekaj preveč napak na strelišču. Začela je z dvema kazenskima krogoma, a nato nadaljevala bolje. Do konca tekme je zgrešila še en strel na drugem postanku leže in na zadnjem stoje. Ob zelo dobrem teku je tako izgubila le šest mest iz sprinta in zasedla visoko 23. mesto. Nov dan učenja v biatlonskem svetu je za Anamarijo Lampič, ki je bila druga Slovenka na startu. Lampičeva je danes morala v osem kazenskih krogov (2,1,2,3) in bila na koncu 50.

Zelo zanimivo je bilo v troboju za zmago, kjer so se borile tri biatlonke, ki so bile najboljše že v sprintu. V zadnji krog so se skupaj podale Marte Olsbu Roeiseland, Ingrid Landmark Tandrevold in Anais Chevalier-Bouchet. Na koncu je bila zopet najboljša Roeselandova, ki je prehitela rojakinjo Tandrevoldovo, tretja pa je bila Francozinja.

Izjave po tekmi (mp3):

Ricco Gross: “Danes je zagotovo pozitivna stvar ponovno najhitrejši čas Anamarije v teku. Bilo pa je to šele njeno drugo zasledovanje v svetovnem pokalu in naredila je ogromno napak. A je to za njo povsem nov občutek, da je na strelišču s toliko tekmovalkami naenkrat. Polonin nastop je bil dober, bila je 80-odstotna v streljanju. Vemo pa, da je sposobna narediti veliko bolje.”

Anamarija Lampič: “Mislim, da je to tekmovanje zame zelo dobro, saj vidim punce pred seboj. Ko startam jih lovim, nato streljam po svoje a se trudim po svojih močeh. Glede na današnje razmere, ko je bilo malce vetrovno in malce ne, sem kar dobro rešila situacijo. Škoda mi je le zadnjega strela stoje, ker bi lahko malce počakala. Se učim. Tek je bil dober in res sem imela dobre smuči.”

Polona Klemenčič: “V teku se nisem počutila najbolje. V prvem krogu se mi ni zdelo, da sem imela tako hitrost, kot včeraj. Potem se je še na streljanju malce podrlo vse skupaj. Potem sem prvo stoje oddala nulo, da sem se približala ostalim in sem nato lahko tekla v skupinah. Na koncu žal spet zadnji strel na zadnjem postanku. Sem pa zadnji krog se borila za čim boljše mesto. Mislim, da sem naredila dobro tekmo, le streljanje leže. Nisem niti pričakovala, da sem zgrešila v levo, ker je veter pihal v desno, ampak ja, tudi take tekme pridejo.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3