Še en vrhunski nastop Polone Klemenčič

Slovenska biatlonka Polona Klemenčič je na sprintu v Oslu prišla do novega vrhunskega rezultata. Bila je 16.

Polona Klemenčič je še enkrat več nastopila odlično. Foto: Gepa

Najboljša slovenska biatlonka sezone Polona Klemenčič je tudi na zadnjem sprintu sezone nastopila odlično. Ob težkih razmerah na progi, je bila zopet zelo hitra. Na obeh postankih je morala v en kazenski krog in na koncu je bila odlična 16. Malce slabši dan imata za seboj preostali dve Slovenki. Živa Klemenčič je morala v dva kazenska kroga stoje in je bila 66. Šest dodatnih kazenskih krogov (2,4) je morala odteči Anamarija Lampič, ki je zopet tekla zelo hitro. Vseeno je bila na koncu 69.

Do zmage je prišla Nemka Dennise Herrmann-Wick, ki je za 3,5 sekunde prehitela Hanno Öberg. Tretja je bila še ena Švedinja Anna Magnusson, ki je zoastaladobre pol minute. Vse tri so bile brezhibne na strelišču.

Izjave po tekmi (mp3):

Anamarija Lampič: “Moram pohvaliti smuči, res so bile hitre. Tekaško sem zelo zadovoljna. Proga mi je zelo odgovarjala. Na žalost streljanje danes ni bilo dobro, nimam komentarja in bi moralo biti boljše. To je sedaj konec sezone. Z njo sem zelo zadovoljna, videla sem, da lahko marsikaj naredim. Še vedno pa imam zelo veliko prostora za napredek, pravzaprav tudi sama točno ne vem, koliko.”

Polona Klemenčič:Z današnjo tekmo moram biti zadovoljna. Imela sem super tekaške čase. Žal dva zgrešena strela in zaradi tega nisem prišla na jutrišnjo tekmo s skupinskim startom.  Vseeno dobra tekma za konec sezone in mislim, da sem super opravila.” 

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3