Še ena odlična predstava Ilke Štuhec

Ilka Štuhec je na superveleslalomu v Kvitfjellu smučala odlično in je bila 16.

Ilka Štuhec je tudi v superveleslalomu lahko zelo hitra. Foto: Gepa

Slovenska smučarska šampionka Ilka Štuhec je v Kvitfjellu na Norveškem pokazala, da je odlična tudi v superveleslalomu. Čeprav končno 16. mesto ne razkriva tega povsem natančno. Kljub ne najboljšim razmeram se je Ilka odločno in napadalno lotila proge. V prvih 3/4 proge je bila povsem v igri za mesta povsem pri vrhu, žal pa je tik pred ciljem storila napako, ki jo je stala veliko časa. Na koncu je zaostala .1,27 in zasedla končno 16. mesto. Brez napake v zadnjem sektorju bi bila v igri tudi za stopničke.

Presenečenje je s številko 31 pripravila Nina Ortlieb, ki je za 12 stotink prehitela rojakinjo Stephanie Venier. Za popoln dan severnih sosedov je poskrbela Franziska Gritsch na tretjem mestu in z zaostankom 38 stotink.

Izjava po tekmi (mp3):

Ilka Štuhec: “Danes sem bila ponovno prava jaz. Napadala sem, tekmovala sem in nekako odpeljala vse tako, kot sem si zamislila. Razen tiste napake v spodnjem delu. Sem zadovoljna s tem, kar sem pokazala danes. Rezultat ni slab, a bi lahko bilo tudi boljše. Pogoji so se stalno spreminjali , a to sedaj ni več pomembno. S svojo vožnjo sem zadovoljna. Norveška izkušnja je zelo dobra. Ne zgodi se pogosto, da po toliko letih v svetovnem pokalu prideš na novo prizorišče.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K