Sedmo mesto slovenske ekipe v Trondheimu

Na mešani ekipni tekmi na srednji skakalnici v norveškem Trondheimu je Slovenija v postavi Vid Vrhovnik, Tia Malovrh, Ema Volavšek in Gašper Brecl zasedla sedmo mesto, zmaga je ostala doma, čeprav ni tekmoval Jarl Magnus Riiber.

Tia Malovrh je debitirala med svetovno elito, foto: NordicFocus

Predzadnja tekma sezone je prinesla mešano ekipno tekmo, Slovenijo so zastopali Tia Malovrh, Ema Volavšek, Vid Vrhovnik Gašper Brecl. Malovrh je skočila 74.5 metrov, Brecl je pristal pri 86.5 metrih, Vrhovnik pri 95.5 metrih, Volavšek pa je skakalno preizkušnjo za Slovenijo sklenila z 90 metri. To je pomenilo 1:28 minute zaostanka naše ekipe za vodilno Avstrijo na sedmem mestu med devetimi reprezentancami. Druga Japonska je zaostajala 13 sekund, tretja Norveška pa še tri sekunde več, le še Nemčija je s 43 sekundami zaostajala manj kot minuto.

Na skupno 15 km dolgo tekaško preizkušnjo je od naših najprej šel Vrhovnik, ki je predal na 7. mestu z zaostankom dveh minut za Avstrijo, Malovrh je na polovici proge predala osmem mestu z zaostankom dveh minut in 21 sekund, Volavšek je nato pridobila mesto nazaj in je na 10 km predala z zaostankom 2 minut in 36 sekund na 7. mestu. Brecl je prednost sekunde, ki jo je imel ob predaji v cilju povečal na šest sekund pred Francijo za končno 7. mesto Slovenije z zaostanko 2 minut in 52 sekund za Norveško, ki je na koncu za 12 sekund prehitela Avstrijo, tretja Nemčija je zaostala 53 sekund.

Sezona se bo jutri končala s tekmama v posamični konkurenci.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO