Skakalke čaka še sedem tekem v letošnji sezoni

V prostorih zlatega sponzorja Zavarovalnice Triglav d.d., v Triglav Labu, so danes pred zadnjimi sedmimi tekmami sezone misli strnili člani naše ženske skakalne reprezentance v smučarkih skokih.

Nika Prevc, Katra Komar, Taja Bodalj, Ema Klinec, Nika Križnar, foto: SloSki

Boruh Meh, predsednik zbora in odbora za smučarske skoke in NK

Zelo dobri smo po zaslugi tekmovalcev in tekmovalk, kjer imamo zelo visoke cilje. Vesel sem, ko se srečamo v prostorih kakšega od naših sponzorjev. Zato se danes zahvaljujem za podporo Zavarovalnici Triglav. Tudi zaradi njih smo tudi tako uspešni in verjamem, da to tako še naprej. Za naša dekleta bomo navijali še naprej, še posebno pa na drugem finalu svetovnega pokala, ki ga bo letos gostila Planica.

Tomaž Šušteršič, generalni sekretar OK Planica

Snega v Planici je dovolj! Ni ga sicer toliko, da bi ga posodili kolegom na Pokalu Vitranc. Dovolj pa ga je, da je Letalnica bratov Gorišek dodobra pokrita s snegom. V naslednjih dveh tednih nas seveda čaka še ogromno dela, tako strojne kot nožne preparacije. S sodelavci smo pripravljeni, da naredimo vse, da tekmo izvedemo brezhibno. To velja tudi za finalno tekmo najboljših 30 skakalk v letošnji sezoni. Na skakalnici HS102 bo nekaj snega potrebno še dodati z deponije, a obe skakalnici bosta pripravljeni, kot se za zaključek sezone spodobi. Seveda nam visoke trenutne temperature ne pomagajo, a že napoved za naslednji teden je boljša, nekaj mraza bo in to je super novica. Dnevno bomo bedeli nad razvojem dogodkov, Aljoša Dolhar je potrdil, da je danes stanje dobro.

Ker se bliža 8. marec, smo se odločili, da podpremo akcijo Ženske za ženske. Na ta dan, 8. marca, smo se odločili, da vsaka kupljena vstopnica velja za dve vstopnici. Torej vsako vstopnico, ki jo boste kupili v roku 24 ur 8. marca, velja za dve vstopnici za četrtkov dan v Planici, t. j. 21. marca (o. p. skakalci imajo uradni trening in kvalifikacije na Letalnici bratov Gorišek, skakalke pa finalno tekmo sezone na Bloudkovi skakalnici HS102). Naj ta nakup opravijo moški. Dogajanje na Bloudkovi skakalnici se bo začelo ob 15.30. uri z uradnim treningom, tekma se bo začnela ob 17. uri. Slavnostna podelitev globusov za ženski svetovni pokal pa bo potekala v petek, 22. marca ob 20. uri na Trgu zmagovalcev v Kranjski Gori, kjer se bo odvijal tudi ves spremljevalni program v času finala svetovnega pokala v Planici.

Novinarska konferenca v Triglav Lab, foto: SloSki

Zoran Zupančič, glavni trener ženske skakalne reprezentance

Zelo lepo se zahvaljujem OK Planica in SZS, da je Slovenija končno dvignila roko za organizacijo dodatnega tekmovanja. Dolgo smo čakali, upamo, da nam bo ta tekma zdaj šla na roke oz. na noge. Program norveške turneje je težak, tudi naši termini so težki. Veliko tekem je zvečer, program skakalk je bistveno težji kot za skakalce. Na koncu nas čakata še dve tekmi na letalnici. Časa za taktiziranje, počitek ni. Čez celotno sezono moraš skrbeti, da so punce sveže, jih natančno opazovati. Vsak dan pomeni veliki in na koncu to prinese do neke točke, ko sezone ne zdržiš ali pa jo zdržiš do konca. Različne punce reagirajo različno. Program na turneji bo natrpan, kar sem sam videl je tako, da gremo po tekmi takoj v hotel, spakiramo. Prtljaga se pripravi že prej, ki gre naprej. Časa za počitek skratka res ne bo.

Katra Komar

Sam sebe moraš poslušati, če potrebuješ popoldanski počitek, si ga moraš privoščiti. Prihraniti moraš vso energijo, kar jo lahko, da jo potem lahko izkoristiš na skakalnici.

Ema Klinec

Zdi se mi, da so bile tekme zdaj izpeljane čisto solidno. Malo sem padla iz tekmovalnega ritma, potrebno je bilo to znova vzpostaviti. Bila sem zadovoljna z doseženim, željo imam, da ta ritem ohranjam še naprej in ohranjam osredotočenost.

Taja Bodlaj

Potrebno je trenirati in trdo delati, potem bo pa steklo še višje. Nasveti od Nike Križnar zelo pomagajo.

Nika Križnar

Najprej si želim ohraniti zadnje občutke in jih pokazati na RAW AIR turneji. To je naporna turneja. Vsak dan se nekaj dogaja. Ali tekmujemo ali pa potujemo. OStati moramo mirni in v ritmu, ki nas čaka. Če bom znala prenesti občutke, bom vesela vsega, kar bom osvojila.

Nika Prevc

Utrujena še zdaleč nisem. Imam še ogromno volje in moči do konca sezone in to je tisto, kar najbolj potrebujem. Tekme v Planici se seveda veselim. Ne vem koliko navijačev bo prišlo, se mi pa zdi zelo lepo sezono zaključiti doma.

Deli novico