Skakalke pred Silvestrsko turnejo na trening v Planico

Do začetka 2. Silvestrske turneje v smučarskih skokih je ostal le še dober teden dni, danes pa je misli pred začetkom strnila naša ženska skakalna reprezentanca in člani OK Ljubno.

Skakalna ekipa na zadnji novinarski konferenci pred Silvestrsko turnejo © SloSki

Predsednik OK Ljubno, Rajko Pintar

Dvanajsta tekma za svetovni pokal, druga Silvestrske turneje, vse to nas čaka konec tega in v začetku naslednjega leta. Dolgoletna želja, posebaj glavnega sponzorja, BTC in Jožeta Mermala je bila, da bi tudi iz našega kluba imeli predstavnico na tekmi na Ljubnem. To se bo letos zgodilo z Niko Krašovic in to je pika na i našega kluba. Snega v tem trenutku imamo pripravljenega dovolj, kdaj ga bomo razgrnili, si ne upam napovedati. Kot vsako leto, pa bomo naredili vse, da bi skakalnico prej lahko tudi preizkusili. Vremenske napovedi sicer niso ugodne, a snega imamo narejenega dovolj, če ne pa ga bomo še od kod pripeljali. 

Prijave na tekmo so možne do 22. decembra, v predprijavah pa je prijavljenih 18 držav z več kot 60 tekmovalkami. Letos pričakujemo zelo veliko ljudi, še posebno 1. januarja. V industrijski coni imamo dovolj veliko število parkirišč, to je pribložno 500 metrov od skakalnice, poskrbljeno bo za krožni prevoz. Vstopnice so že dolgo v prodaji na znanih prodajnih mestih, nakup pa bo možen tudi na samem prizorišču pred tekmo. 

Imeli bomo tudi ponudbo domačih specialitet, tako da bodo vsi obiskovalci lahko prišli na svoj račun. Bogat program bo tudi za otroke z Mini Planico, animatorji in še čim. Naše tekme se bo držal sloves “Družini prijazno tekmovanje.”

Na TV bodo štirje neposredni prenosi, dvakrat kvalifikacije in dvakrat tekma. Prva tekma bo na sporedu 31. decembra ob 16. uri, druga 1. januarja ob 16.30 uri, obakrat seveda pod žarometi.

Ob tej priložnosti bi se še enkrat rad zahvalil vsem našim sponzorjem na čelu z BTC-jem, ki nosi največje breme na čelu z Jožetom Mermalom in Damjanom Kraljem kot celotni ekipi na čelu s Petro Grosman in Sašom Bertoncljem, ki nam z vsemi močmi pomagajo, da bomo pri organizaciji uspešni. Prepričan sem, da bomo vsi skupaj pripravili velik spektakel.

predsednik častnega odbora Ljubno, predsednik Upravnega odbora BTC, Jože Mermal

Vzdušje bo zelo praznično, to vam zagotavljamo. Punce skakalnico dobro poznajo, na svoj način je zahtevna, a rezultati so vedno odlični. Forma se dviga. “Zaradi vas” smo morali proračun dvigniti čez 550.000 eurov, kar je že nenormalno, a zahvaljujem se prav vsem vpletenim od prostovoljcev od Občine Ljubno. Naše gostoljuje je tisto, ki tudi šteje, da je vse skupaj še boljše. Verjamem v dve vrhunski, nočni tekmi in verjamem, da se bomo vsi potrudili, da zlata sova ostane doma.

župan Občine Ljubno ob Savinji, Franjo Naraločnik

Zelo se veselimo vaših športnih dosežkov na Ljubnem. Mi smo pripravljeni. Naši ljudje so pridno delali in verjamem, da bo vse pripravljeno kot mora biti za največji spektakel v tej okolici. Z veseljem vas pričakujemo in že zdaj vam voščim vesel božič, srečno novo leta pa si zaželimo na Ljubnem!

Glavni trener ženske reprezentance, Zoran Zupančič

Z mladinsko reprezentanco imamo kar ločene programe. Ko mi treniramo dopoldne, mlajše hodijo v šolo in trenirajo popoldne. Nekatere so tudi ločeno, tako da so v šoli in tudi članice A reprezentance, tako da se nam občasno pridružijo. Hitro pa se dogovorimo o nastopih tekmovalk, veliko pa se srečujemo na treningih na domačih prizoriščih.

Ta teden smo trenirali v Planici in še bomo. Kakšnih drugih skakalnic ni na voljo, kakšen trening pa nam je odneslo vreme. Stanje je, kot je bilo, manjka pika na i. Upamo, da bo predvsem na Ljubnem, kjer nas vsako leto ponese vzdušje, to je prizorišče, kamor vsi radi pridejo, ponese na krilih gledalcev. V naslednjih dneh imamo priprave v Planici, znotraj tega je tudi državno prvenstvo. Srčno upamo na sobotni trening na Ljubnem, če bo možno, ker v ponedeljek že odpotujemo na Silvestrsko turnejo v Beljak. Urša Bogataj, Nika Križnar, Ema Klinec in Nika Prevc imajo mesto zagotovljeno, vrata za preostali mesti se bodo zaprla po treningih in državnem prvenstvu. 

Trener mladinske reprezentance, Sten Baloh

Z Zoranom sodelujeva tako, da skrbim za mladinsko reprezentanco in šolo skupaj z Jurijem Tepešem. Za enkrat nam gre kar dobro. Vesel sem, da bo že drugo leto nacionalni paket zapolnjen, kar pomeni 12 tekmovalk. Vseskozi delamo, a vidimo, da imamo še kar nekaj dela. Vesel sem, da se mlade tekmovalke priključujejo A reprezentanci, to so si priborile z rezultati, pričakujem, da bo tako tudi v naslednji sezoni. Tokrat bodo priložnost dobile najmlajša Ajda Košnjek iz Tržiča, ki se je šele priključila našemu sistemu, rezultate pa ima že zelo dobre. Tinkara Komar je mlajša sestra Katre, ta vikend me je zelo presenetila v Seefeldu, tako da si je gladko priborila mesto v ekipi. Nika Vetrih prihaja s Štajerske, že na meji s Koroško. Lani ji je zelo malo zmanjkalo za točke, srčno upam, da jih letos osvoji. Nika Krašovic pa je domačinka, mesto v ekipi si je priborila v soboto v Seefeldu. Vesel sem, da sem spet zraven pri mejnikih ženskih skokov. Ljubenci, ne me pozabit! Želim si čim bolj miren krst za mlade.

Nika Križnar

Počutim se zelo dobro. Počitek je bil kar naporen. Zdaj sem nazaj na treningu, danes sem bila v telovadnici, počutila sem se zelo dobro. Z mislimi sem že na Ljubnem, komaj čakam, da se vse začne in zagrabimo priložnost že v Beljaku, kjer želimo pokazati zobe ostalim tekmovalkam.

Urša Bogataj

Sem dobre volje, trudim se biti dobre volje, tudi če ni ravno vse dobro, a vse je zdaj v redu. Rezerv je veliko, vedno so prisotne. Zelo bi bila vesela, če bi se nivo skokov še dvignil, nikoli pa se ne ve, kaj bo na koncu. Cilj je, da bi funkcionirala čim bolje.

Ema Klinec

Nikoli nisem namenoma v ozadju, a na vrhu je težko biti. Delam, da bi bila na vrhu. Eden izmed največjih ciljev letos je Silvestrska turneja. Lani je bila to ena najboljših tekem v življenju, res sem se dobro počutila. Vse me je poneslo, super.

Taja Bodlaj

Na tekmi v Seefeldu sem jih dobila “po buči”, a to bo dodatni zagon, da vem, kaj je potrebno še popraviti.

Nika Prevc

Počasi napredujem. S pravim nastopom na skakalnici bodo prišli tudi boljši rezultati. 

Katra Komar

Za mano je kar nekaj težkih tednov. Upam, da bo glava dopustila, da se znova povsem posvetim skokom.

Deli novico