Skakalni ekipi polni elana v novo sezono z vrhuncem v Planici

Danes so se na kranjskem stadionu na treningu skupaj zbrali člani in članice naše A skakalne reprezentance pod vodstvom Roberta Hrgote in Zorana Zupančiča.

Moška skakalna reprezentanca © SloSki

Robert Hrgota, glavni trener moške reprezentance

Status A reprezentantov ima 7 fantov. Peter, Cene in Domen Prevc, Lovro Kos, Žiga Jelar, Timi Zajc in Anže Lanišek. Eno bazo smo zdaj že opravili, tretji teden treniramo skupaj. Sezona je bila uspešna, a še vedno je potrebno gledati, kje se lahko naredi napredek oz. dodati, nadgraditi kašno stvar. Vseskozi se spreminja oprema, tu je potrebno biti v koraku s časom. Skušamo pa še naprej držati rdečo nit, ki smo jo imeli že lani.

Anže Lanišek

Iz lanske sezone sem potegnil to, da se znam pobrati tudi, če sem v precej slabem stanju. Tudi če psihološko ni vedno vse idealno, se znam hitro sestaviti nazaj in iz tega nekaj dobrega potegniti. V zadnji četrtini sezone po olimpijskih igrah sem res užival in želel bi si, da bi bila celotna sezona takšna, potem je možnega še kaj več.

Timi Zajc

Sem zelo super! Prosti dnevi so hitro minili, zelo sem vesel, da smo znova začeli trenirati, da sem spet nazaj v pogonu. Komaj že čakam, da znova začnemo skakati.

Peter Prevc

Planica je pri meni v glavi že kakšno leto dni. Res se zelo osredotočam na to oz. bolj na to, da je potrebno biti že vsaj en mesec prej v dobri formi, da potem lahko v Planici odlično funkcioniraš. To je glavni izziv te sezone.

Žiga Jelar

Prvi teden po sezoni je bil kar pester. Sponzorske obveznosti, obveznosti do medije, sprejemi. Veliko je bilo tega, zjutraj zgodaj odideš od doma, vračaš se pozno zvečer. Ko se to nabira iz dneva v dan, je tega zelo veliko. A jaz sem v tem užival, saj to pomeni, da si bil uspešen. Potem je prišel dopust, po dopustu pa je bilo še kakšen teden dni časa, ki sem ga izkoristil za druženje s prijatelji oz. za stvari, ki jih med zimo ne morem početi. Nato smo kmalu dobili program, iskreno sem bil treningov že zelo lačen. Noge me konec tedna močno bolijo in vesel sem, da smo zopet v maksimalnem pogonu.

Domen Prevc

Od letošnjega poletja želim, da preizkusim čim več nove opreme, čim več materialov, dresov. Prišle bodo nove meritve in tudi to želimo potrenirati in stestirati ter da ugotovimo čim bolje, kaj rabimo za zimo.

Lovro Kos

Nekaj spominov na lansko sezono je še, a počasi bledijo. Na novo sezono se pripravljamo resno in zelo zavzeto. Upam, da bo približno enaka kot lanska, če ne, bomo pa poizkusili kdaj drugič.

Ženska skakallna reprezentanca © SloSki

Zoran Zupančič, glavni trener ženske skakalne reprezentance

V A ekipi so Urša Bogataj, Nika Križnar, Ema Klinec, Jerneja Brecl, Maja Vtič, mladi Nika Prevc in Taja Bodlaj, kljub nepopolnemu kriteriju pa sta zraven tudi Katra Komar in Jerneja Repinc Zupančič. S tem normalno tvorimo delovno skupino. Težko bo ponoviti lansko sezono, a cilji ostajajo visoki. Najvišji cilji so domače svetovno prvenstvo, na vseh preostalih tekmovanjih je cilj kolajna. Poleg tega je cilj norveška turneja ter domača silvestrska turneja, ki bo razširjena v Beljak. Čaka nas preizkus letalnice, upamo, da bomo takrat v dobri formi, da bomo punce imele stabilne skoke in da bo med petnajsterico čim več naših in da svetovni rekord ostane v naših rokah.

Urša Bogataj

Konec sezone ni bilo šoka, saj sem imela veliko obveznosti na fakulteti, kjer imam veliko praktičnih predmetov. Tako sem nekako vseskozi vzdrževala pripravljenost.

Nika Križnar

Še preden smo začeli trenirati z ekipo, sem trenirala sama, tako da mi je zdaj lažje. Utrujenost se navadno pojavi, ko se zamenja mezocikl, takrat peče najbolj, a to je zdaj že za nami. V petek gremo že na skakalnico, najprej s kratkimi smučmi, da se navadimo na osnovne stvari, potem pa bomo počasi napredovali na daljše smuči.

Jerneja Brecl

Vedno sem si želela na velikanko. Letos bodo vsaj nekatere izmed deklet dobile to priložnost, upam, da bom tudi sama med njimi in da bom v dobri formi ter da preletim 200 metrov.

Katra Komar

Vsi imamo po navadi visok cilj in če ga ne dosežeš, je to toliko težje sprejeti. Letos sem se odločila, da bom imela bolj tekmovalen pristop, da se ne bom umikala, ampak bom vztrajala do konca. Kar te bolj potre, te naredi še bolj močnega, tako pravijo in upam, da mi ta preskok uspe.

Maja Vtič

Planica je zagotovo pripomogla k večji motivaciji, k temu, da se odločiš za nadaljevanje. Prav tako pa tudi to, da sem se znova uvrstila v A ekipo. Cilj pa je biti dobra skozi celo sezone, poleg Planice pa je velik motiv tudi nastop na velikanki.

Jerneja Repinc Zupančič

S treningi sem začela pri Stanetu Balohu, zdaj pa sem se pridružila A ekipi. Všeč mi je, da sem lahko z najboljšimi, kar nekaj novega sem se naučila in tudi izvedela. Vaje so drugačne. Trenutno pa velikih pričakovanj nimam, najbolj pomembno mi je, da se zdaj zabavam na treningih in da se dobro pripravim na novo sezono. Veselim se, da kmalu začnemo skakati.

Deli novico