Slalom za dvig samozavesti Žana Kranjca

Slovenska moška slalomska ekipa na žalost tudi po slalomu v Palisades Tahoeju ostaja brez ene točke v tej sezoni. A vožnja Žana Kranjca je bila tokrat zelo dobra in je bil žal na nehvaležnem 32. mestu.

Žan Kranjec je bil blizu prvim slalomskim točkam. Foto: Agence Zoom

V zahtevnih razmerah in predvsem po malce bolj slabo prespani noči, ker veleslalom Žanu Kranjcu ni uspel po željah, je slovenski as prikazal odlično slalomsko predstavo. S številko 32 je bil zelo dobro na poti in bil dolgo v igri, da poskrbi za prvi slovenski finale v sezoni. Žal je na koncu zaostanek +3,46 pomenil 32. mesto, od finala pa ga je ločila manjša napaka tik pred ciljem. V zahtevnih razmerah se ni najbolje znašel Tijan Marovt, ki ni našel dovolj dobrega ritma. Bil je 49.

V dveh vožnjah v ZDA je bil najhitrejši Manuel Feller. Avstrijski slalomist je napadel iz tretjega mesta po prvi vožnji in nato prehitel drugega Clementra Noela iz Francije ter Linusa Straßerja iz Nemčije, ki bil vodilni po prvem teku.

Svetovni pokal ostaja v Ameriki, saj smučarje ta konec tedna čakajo tekme v Aspnu.

Zvočna izjava (mp3):

Klemen Bergant: “Proga ni težka. So se pa v zgornjem delu naredile težke smučine, ki so skoraj onemogočale dobro smučanje. Žan je smučal zelo solidno. Škoda je tiste malenkostne napake pred ciljem, po dolgi vertikali. Tam je zagotovo zgobil teh 12 stotink ali še več. Je pa bil to pravi pristop. Tako da mu je ta vožnja dala malo samozavesti po včerajšnjem dnevu. Tijan pa je smučal slabše. Že v zgornjem delu so ga smučine zmotile malce preveč in nato spodaj, kjer je bila proga boljša, ni supel preklopiti.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K