Uvod v leto 2023 v alpskem smučanju pripada slalomistom in slalomistkam. Fantje se bodo jutri pomerili v Garmish-Partenkirchnu, ženske pa na Sljemenu nad Zagrebom.

Ana Bucik je v odlični formi in si želi narediti še preskok višje. Foto: Gepa

Sezona svetovnega pokala v alpskem smučanju se nadaljuje v strnjenem ritmu. Alpske smučarke so že zbrane na Sljemenu nad Zagrebom, kjer jih jutri in v četrtek čakata dva slaloma za svetovni pokal. Na startu bodo tudi štiri Slovenke. Najvišje meri Ana Bucik, rezultatski vzpon išče Neja Dvornik, priložnost pa bosta dobili še Anja Oplotnik in Nika Tomšič.  Po tekmah v Zagrebu dekleta čaka eden izmed vrhuncev sezone – domači tekmi v Kranjski Gori. Na Zlati lisici bodo tekmovale Bucik, Dvornik in Tina Robnik.  Smučarke v Podkorenu čakata dva veleslaloma za svetovni pokal.

Tudi fante čaka pester tehnični teden. Štefan Hadalin in Tijan Marovt bosta jutri nastopila na slalomu v Garmish-Partenkirchnu. Konec tedna pa bodo tekme v švicarskem Adelbodnu, kjer si bo dvojici Hadalin in Marovt pridružil še Žan Kranjec. V primeru sobotne zmage na zahtevnem veleslalomu, bo Kranjec nastopil tudi na nedeljskem slalomu.

Spored tekmovanj >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K