Slavje Nike Križnar z grenkim priokusom

Zmagovalka druge posamične tekme v Hinzenbachu je Nika Križnar, ki je gladko ugnala vso konkurenco. Špela Rogelj je zasedla 6. mesto, točke tudi za Majo Vtič na 17. mestu.

Nika Križnar © SloSki

Nedeljska tekma v Hinzenbachu je prinesla nastop štirih Slovenk, saj je bila zaradi napačnega štarta (v rumeno luč) diskvalificirana v kvalifikacijah Urša Bogataj. Po prvi seriji je bila kljub temu na vrhu Slovenka in sicer Nika Križnar z 88.5 metri in 115,6 točkami pred Švedinjo Frido Westman, ki je skočila enako daleč, a zbrala 108,9 točk, tretja je bila Francozinja Josephine Pagnier s 84.5 metri in 108,7 točkami. Šesta je bila Špela Rogelj z 82 metri ter 102,7 točkami, v finale pa se je prebila še Maja Vtič s 76 metri in 80,8 točkami na 29. mestu. Žal je le desetinko za prvo trideseterico zaostala Katra Komar z 72 metri na 31. mestu.

V finalni seriji je Vtičeva s 83.5 metri pokazala precej boljši skok, 180,2 točk pa jo je pripeljalo na končno 17. mesto. Rogljeva je v finalni seriji skočila 81.5 metrov, skupno 202,2 točk pa jo je ohranilo pri rezultatu sezone na 6. mestu. Sara Marita Kramer je z 10. mesta po prvi seriji napadla z 91.5 metri, njen dosežek pa je presegla zgolj Križnarjeva, ki je z 92.5 metri in 235,3 točkami gladko prišla do 5. zmage v karieri! Kramerjeva je zaostala 20,2 točk, še 2,2 točki več pa Francozinja Josephine Pagnier na tretjem mestu.

Nika Križnar je z zmago postala tudi zmagovalka Alpske krone, turneje, ki je združila tekme v Ramsau in dve v Hinzenbachu. Svetovni pokal se bo že sredi tedna nadaljeval v norveškem Lillehammerju.

Nika Križnar na zmagovalnem odru © GEPA

Izjave po tekmi

Nika Križnar (MP3): “S skoki in rezultatom nisem čisto zadovoljna predvsem zaradi diskvalifikacije Urše. Nekako ni bilo v redu, bila sem hkrati jezna in žalostna, da se je to njej zgodilo. Upam, da se take napake ne bodo več dogajale. Sem bila pa z včerajšnjo tekmo veliko bolj zadovoljna in sproščena, veliko bolj sem izražala tisto zadovoljstvo. To krono si zasluži bolj Urša, kaže res vrhunske rezultate. Upam, da vzame globus in se izkaže na nadaljnih tekmah.”

Špela Rogelj (MP3): “Šesto mesto je lep rezultat, a odkrito nekega zadovoljstva ob tem rezultatu nimam. Vem, da so skoki na nivoju stopničk. Upam, da se sreča čim prej obrne na mojo stran in da lahko še s številkami pokažem tisto, kar sem res zmožna.”

Zoran Zupančič (MP3): “Mešani občutki, vendar ob zmagi ne smemo biti preveč nezadovoljni. Dogajajo se nam določene napake takrat, ko misliš, da res ne more biti bolje. Takrat se zgodi kaj takega, zaradi česar smo res vsi presenečeni. V petek diskvalifikacija, danes diskvalifikacija zaradi moje napake. Mešani občutki, a na koncu smo vsi športniki in moramo oddelati svoje stvari do konca. Čakajo nas še tekmovanja v Lillehammerju, Oslu in v Nemčiji in upam, tudi nadomestna tekmovanja, ki so odpadla v Rusiji.”

Uradni rezultati >>

Deli novico