Slokarjeva in Bucikova v deseterici na slalomski tekmi v Äreju

Ana Bucik s 7. in Andreja Slokar z 10. mestom sta se izkazali na slalomski tekmi za svetovni pokal v Äreju.

Ana Bucik. Foto: Gepa

V Äreju je bil na sporedu predzadnji slalom sezone. Odlično sta nastopili Ana Bucik in Andreja Slokar. Bucikova je v prvi vožnji postavila osmi čas. Zaostanek 62 stotink pa je pomenil odlično priložnost za napad v drugi vožnji. Majhen zaostanek je imela tudi Andreja Slokar, ki je na 12. mestu zaostajala +1,05. Tretji Slovenki Neji Dvornik se žal ni uspelo prebiti v finale, bila je 42. Vodila je Nemka Lena Dürr.

V drugo je zelo dobro nastopil Slokarjeva, ki je svoj zaostanek za končno zmagovalko zmanjšala na 85 stotink. Napredovala je na 10. mesto. Eno mesto se je v finalu povzepla tudi Ana Bucik, ki je z zaostankom 72 stotink končala kot sedma. Do zmage je prišla Katharina Liensberger, ki je napredovala iz petega mesta. Družbo na odru za zmagovalke sta ji delali Norvežanka Mina Fuerst Holtman na drugem mestu in Michelle Gisin iz Švice na tretjem mestz.

Andreja Slokar. Foto: Gepa

Izjave po tekmi:
Ana Bucik (mp3) : Sem zelo vesela, da sem danes zelo dobro smučala. Mogoče mi je v drugem teku v spodnjem delu zmanjkalo malo energije za še kaj več. Vseeno sem danes lahko res zadovoljna po teh dveh tednih in se še bolj veselim finala, ki prihaja.

Andreja Slokar: “Z drugim tekom zelo zadovoljna, spet napaka pred ciljem, ki me je stala res lepega rezultata. Kakorkoli, hitrost imam dobro in sem vesela da sem lahko to pokazala v 90% proge.”

Sergej Poljšak (mp3): “Za danes lahko rečem, da je bila lepa tekma. Proga je bila v veliko boljšem stanju, bila je zelo hladna noč. Obe dekleti sta smučali zelo dobro že v prvem teku. Prikradle so se manjše napake. V drugem teku sta obe še popravili svoje uvrstitve in sem zelo zadovoljen z uvrstitvama.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K