Hotel Center, Rudno polje

Člani SLOSKI Kluba imajo 15% popust pri koriščenju namestitvenih kapacitet v Hotelu Center na Rudnem polju (popust velja na redni cenik; akcijske cene in/ali popusti se ne seštevajo). Potrebna je predhodna rezervacija na recepciji hotela ali preko e-pošte: info@center-pokljuka.si. Za dodatne informacije lahko pokličete kontaktno številko SLOSKI Klub ali recepcijo hotela na 04 5320 000.

Športni center Pokljuka leži na visokogorski planoti, 1.350 metrov nad morjem, sredi Triglavskega narodnega parka in le 20-25 minut vožnje od znanih turističnih krajev, Bleda in Bohinja.
Jeseni 2009 odprto novo gorenjsko športno in turistično središče se ponaša:

  • s Hotelom Center *** (32 sodobno opremljenih sob z brezžičnim internetom, SAT TV, sefom, sušilcem za lase – skupaj 62 ležišč + 2 suite) z à la carte restavracijo in barom,
  • s fitnes kabinetom in finsko savno,
  • z multimedijskima predavalnicama,
  • s progami za smučarski tek in biatlon (več kot 10 km),
  • z izposojevalnico športne opreme,
  • z rolkarskim in smučarsko-tekaškim poligonom (1,5 km),
  • z biatlonskim streliščem s 30 elektronskimi tarčami,
  • z več kot 5.000 m2 zunanjih rekreacijskih površin,
  • s številnimi kolesarskimi in pohodniškimi potmi v okolici.

S sloganom »Gibanje v srcu narave« poudarjamo zavezanost okolju prijaznemu turizmu in aktivnemu preživljanju prostega časa gostov v naravnem okolju. Pokljuka je pozimi pravi raj za smučarje tekače in biatlonce, kjer vas pričaka več kot 25 kilometrov urejenih prog. Vaditelji in učitelji Športnega centra Pokljuka vas lahko naučijo osnov smučarskega teka, vas popeljejo na krpljanje ali na zimski pohod. Še posebno pravljično in očarljivo je v večernih urah, ko vas z baklami vodijo po zasneženih poljanah. Med smučarji sta priljubljena turna smuka z vrha Viševnika ali družinsko smučišče z dvema vlečnicama pod njem.

Poleti pa je Pokljuka z Rudnim poljem idealno izhodišče za planinarjenje, izlete v sredogorje in visokogorje (tudi za vzpon na najvišji vrh Triglav), kolesarjenje v naravi in izlete do bližnjih planin (Uskovnica, Zajamniki, Lipanca, Klek, Javorniška planina, Kranjska dolina, …), Pokljuških barij ali Pokljuške soteske. S pomočjo vaditeljev lahko preizkusite nordijsko hojo ali se pomerite v biatlonskem streljanju.

Za zaključene skupine so na voljo prostori za poslovna srečanja, programi „timskega coachinga“ in organizacija motivacijskih dogodkov.
Vsako leto je Pokljuka tudi prizorišče številnih športnih tekmovanj in družabnih prireditev. Že vse od leta 1992 je Rudno polje, kjer leži Športni center Pokljuka tudi prizorišče svetovnega pokala v biatlonu, leta 2021 pa je gostila tudi najboljše biatlonce sveta na največjem zimsko-športnem dogodku pri nas, Svetovnem prvenstvu v biatlonu…