Slovenci do 13. mesta v Ruhpoldingu

V Ruhpoldingu je bila danes na sporedu moška štafeta. Slovenija je v postavi Miha Dovžan, Jakov Fak, Lovro Planko in Rok Tršan prišla do 13. mesta.

Jakov Fak v Ruhpoldingu dviguje svojo pripravljenost. Foto: Gepa

Slovenska moška štafeta je tokrat nastopila v malce spremenjeni postavi, ob izkušenih Dovžanu, Faku in Tršanu je priložnost dobil še mladi Lovro Planko. Za Slovenijo je svoj nastop odlično začel Miha Dovžan, ki je bil po streljanju leže celo na drugem mestu. Zadel je vseh pet tarč. Stoje je moral enkrat popravljati in je zdrsnil na sedmo mesto, predal pa je kot osmi, a z minimalnim zaostankom 23 sekund. Drugi se je na progo podal Jakov Fak, ki je tudi leže zadel vse tarče v prvem poizkusu. Stoje je žal moral dvakrat popravljati. Najbolj pa veseli dejstvo, da je v zadnjem krogu celo zmanjšal svoj zaostanek za takrat vodilnim Italijanom. Fak je svojo predajo zaključil na 8. mestu, Slovenija pa je zaostajala 35 sekund. Tretji se je na progo podal mladi Lovro Planko, ki pa je žal pri streljanju leže moral v kazenski krog. Za hip je zdrsnil na 15. mesto, a je z uspešnim nastopom stoje in dobrim tekom znova napredoval do 12. mesta. Rok Tršan je moral enkrat popravljati leže in dvakrat stoje, kar je zadoščalo, da je v cilj prišel na 13. mestu.

Zmagala je štafeta Rusije, ki je imela odličen strelski dan, saj so vsega skupaj potrebovali zgolj štiri poprave. Še bolje so streljali Nemci, ki so popravljali zgolj dvakrat, a so za Rusi zaostali za sedem sekund. Tretja je bila ekipa Belorusije.

Izjavi po tekmi

Miha Dovžan: “Danes mi je uspel spet en dober nastop. Tudi strelsko sem popravil tiste napake iz sprinta. Je pa konkurenca zelo ostra in že s samo kakšno popravo si lahko hitro zadaj. Škoda, da se na koncu ni izšlo, tako kot smo začeli. Bo pa zato toliko bolje na olimpijadi.” 

Janez Marič: “Tekma nam ni ravno tako uspela kot v Hochfilznu, ampak ni bila to slaba tekma. Solidna uvrstitev. Škoda za mladega Lovra, ki ga poizkušamo za olimpijsko štafeto, da je odšel v kazenski krog. Treba je najti tisto pravo formulo. Na tej hitri progi v Ruhpoldingu vseeno mislim, da je to na koncu koncev ena solidna uvrstitev.”

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3