Slovenci kljub osmim kazenskim krogom do 12. mesta

Slovenska mešana štafeta je v Novem mestu na Moravskem odlično tekla, a malce slabše streljala. Polona Klemenčič, Anamarija Lampič, Alex Cisar in Toni Vidmar so prišli do 12. mesta.

Slovenska mešana štafeta na Češkem. Foto: Sloski

Slovenska štafeta je danes na Češkem prikazala dva različna obraza. Mlada četverica je dokazala, da se lahko bori za sam vrh, a na koncu so storili preveč napak. Odlično je s prvo predajo opravila Polona Klemenčič. Najboljša slovenska biatlonka zime je bila odlična leže, stoje pa se je v težkih razmerah rešila s tremi popravami. Ob vnovič odličnem teku je predala na osmem mestu, z le pol minute zaostanka. Na pot je odšla Anamarija Lampič, ki je bila hitra kot blisk. Že do svojega prvega strelskega nastopa je prehitela tri tekmovalke, ob le eni popravi stoje pa je tudi po polovici svojega nastopa držala izjemno peto mesto. Še enkrat več je bila najhitrejša v teku in v svojem drugem krogu se je prebila celo do drugega mesta. Nato pa so se začele slovenske težave na strelišču. Novinka med biatlonci z osmimi naboji žal ni uspela zadeti nobene tarče in je morala dodatno še v pet kazenskih krogov. Sanj o stopničkah je bilo konec, a z izjemno borbenostjo je Lampičeva še vedno predala na 11. mestu. Alex Cisar je znova dokazal, da gre za enega izmed najboljših strelcev v biatlonski karavani in je v svoji predaji zadržal položaj, ki ga je Slovenija držala po polovici tekmovanja. Podobne težave kot Lampičevi so se v zadnji predaji pojavile še pri Toniju Vidmarju. Mladi Vidmar je že leže porabil tri poprave, stoje pa je moral tudi v tri kazenske kroge. Na koncu je Slovenija z osmimi kazenskimi krogi pritekla na cilj kot 12. 

Do zmage je prišla štafeta Francije, ki je bila boljša od Švedske in Norveške.

Izjave po tekmi: 

Polona Klemenčič: “Ko sem bila z ostalimi tekmovalkami sem videla, da imam zelo dobre smuči. Hitro sem videla, da jih lahko držim tudi, če tečem malce z rezervo. Ko sem naredila ničlo sem šla malce hitreje, da sem držala stik s samim vrhom. Pred streliščem sem malce prepozno spustila tempo in zato sem tudi zgrešila. Zadnji krog sem ponovno dala vse od sebe in prišla nazaj v stik z ostalimi tekmovalkami.”

Anamarija Lampič: “Tekaško sem bila zelo dobro razpoložena. Tudi streljanje leže je bilo danes spet dobro, stoje pa lahko rečem porazno. Še sama s sabo sem razočarana, da z osmimi streli nisem zadela niti enkrat. To bo treba čim preje pozabiti in upam, da mi ostali ne zamerijo.”

Alex Cisar: “Pred Aninim strelskim nastopom sem si dejal, da če tako ostane, bo super. Žal se je zgodba odvila drugače. A potem sem lahko res sproščeno tekel. Ne bi rekel, da sem se hecal, a sem nato v tekmi res užival. Smejal sem se gledalcem in gledal malce naokoli.”

Toni Vidmar: “Danes nisem zadovoljen, vedel sem kaj je moja naloga. Nisem bil najboljša različica sebe in to kaže tudi rezultat.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3