Slovenci znova morali seči v roko Avstrijcem

Na finalu svetovnega pokala v alpskem smučanju je bila danes na sporedu ekipna tekma. Tako kot na olimpijskih igrah, je Slovenijo tud tokrat v četrtfinalu porazila Avstrija.

Andreja Slokar je Sloveniji priborila prvo točko. Foto: Gepa

 

Na tekmi v Curchevel/Meribelu je bilo osem ekip. Slivenija se je v postavi Tina Robnik, Andreja Slokar, Žan Kranjec in Martin Čater pomerila s severnimi sosedi. Ženski del ekipe je priboril dve točki, saj sta Slokarjeva in Robnikova dobili svoj dvoboj. Žal Kranjec in Čater nista bila tako uspešna, ob izenačenem izzidu pa je Avstrija napredovala zaradi najboljšega časa posameznika. Slovenija je na koncu zasedla 6. mesto, saj je Avstrija prišla vse do finala, kjer pa je z rezultatom 3:1 premoč morala priznati Švici. Na najnižjo stopničko so stopili smučarji iz Nemčije, ki so v malem finalu premagali Norveško.

Izjave po tekmi:

Žan Kranjec (mp3): “Ni se nam uspelo prebiti naprej. Malo nam je zmanjkalo, meni je žal malce zmajkalo, da bi zmagal v paru. Želeli smo si iti naprej, a se nam ni izšlo. Sedaj je fokus že na jutrišnji tekmi. Današnja tekma s terenom nima kaj dosti povezavi in bomo jutri videli, kako bo. Po Kranjski Gori smo tukaj trenirali dva dni v Curchevelu. Imeli smo povsem spomladanske razmere in nekaj takega se pričakuje tudi jutri.

Andreja Slokar (mp3): “Odlično da smo sprobali teren, kjer bo jutri potekal slalom. Jaz sem vesela, da sem spoznala teren in podlago. Mislim da bo nekaj podobnega tudi jutri. Po Äreju smo prišli neposredno v Curchevel, ker je pot predolga in se ni izplačalo domov. Vzeli smo si dva dni prosto in nato naredili še dva treninga tukaj. Sedaj me čaka še zadnja tekma jutri.”

 

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K