Slovenija izpadla proti kasnejšim prvakom in prišla do sedmega mesta

Z dnevom zamude so na olimpijskih igrah izpeljali tudi mešano ekipno tekmovanje. Slovenija je izgubila napet dvobojo z Avstrijo in je prišla do sedmega mesta.

Žan Kranjec je proti Avstriji poskrbel za edino slovensko točko. Foto: Gepa

Slovenska ekipa je dvoboj začela v osmini finala. Tam se je pomerila proti Kanadi, za Slovenijo pa so nastopili Ana Bucik, Andreja Slokar, Miha Hrobat in Žan Kranjec. Že razplet osmine finala je bil zelo napet, saj se je Slovenija naprej uvrstila zaradi boljšega časa. Zmagi sta priskrbela Hrobat in Slokarjeva.

V četrfinalu je Slovenijo nato čakala Avstrija, ki je imela edina reprezentanca zagotovljen neposredni nastop v tem delu tekmovanja. V slovenski ekipi je prišlo do spremembe, saj je namesto Bucikove nastopila rahlo poškodovana Tina Robnik. Ravno Robnikova je imela obilico smole, saj je svoj dvobo izgubila za pičle 4 stotinke proti Katharini Liensberger. Slokarjeva in Hrobat sta v svojih vožnjah naredila napako in sta odstopila, edino točko za Slovenijo pa je v tem dvoboju priboril Žan Kranjec. Slovenija je končala tekmovanje, po zaslugi Avstrije, ki je postala olimpijska prvakinja, pa je na koncu zasedla zelo dobro 7. mesto.

Avstrija je v finalu premagala Nemčijo, do brona pa so prišli Norvežani, ki so v malem finalu premagali Američane.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K