Slovenija kljub diskvalifikaciji na zmagovalnem odru

Na tekmi mešanih ekip v nemškem Klingenthalu je Slovenija na preizkušnji poletne velike nagrade zasedla 3. mesto z zgolj sedmimi priznanimi dosežki.

Slovenska četverica na tekmi v Klingenthalu © SloSki

Tekma mešanih ekip, na kateri je Slovenija v Pekingu osvojila zlato olimpijsko medaljo, je prinesla zadnjo ekipno preizkušnjo letošnje poletne velike nagrade. Slovenija je z Emo Klinec začela udarno, a žal je že sredi prve serije prišla informacija, da je dosežek državne prvakinje zaradi neustreznega dresa izbrisan. Timi Zajc je nato s skokom dneva, dolgim kar 145 metrov takoj naše popeljal na pot vrhunske uvrstitve, kar sta v prvi seriji nadaljevala še Urša Bogataj z odličnimi 132.5 metri, kar je bilo najbolje med skakalkami in državni prvak Anže Lanišek s 143 metri. Po prvi seriji je bila Slovenija na 5. mestu s 408,5 točkami, vodila je Norveška s 457,8 točkami, Ema Klinec pa je denimo zbrala nekaj desetink manj kot sto točk za svoj nastop.

V finalni seriji je Klinčeva skočila 130.5 metrov, kar je bil najboljši dosežek v njeni skupini, Zajc je bil s 118 metri žal žrtev slabih razmer, znova pa je bila s 133.5 metri odlična Bogatajeva, končno 3. mesto pa je rutinirano s 133.5 metri potrdil Lanišek. Naši so zbrali 884,4 točk, zmagali so Norvežani z 937,0 točkami pred Nemci z 898,7 točkami.

Zmagovalni oder v Klingenthalu © SloSki

Izjavi po tekmi

Urša Bogataj (MP3): “Z današnjimi skoki sem zelo zadovoljna. Glede na to, da gre za veliko skakalnico, morda nisem pričakovala, da bom tako dobro skakala, a sem na koncu zelo vesela današnjega dne.”

Anže Lanišek (MP3): “Spet lepa tekma z moje strani, dobri skoki. Kot ekipa se mi zdi, da smo opravili res vrhunsko delo. Predvsem Timi v prvi seriji. Malo smole smo imeli v drugi seriji in tista diskvalifikacija, a pokazali smo, da smo močni. Kljub sedmim skokom smo bili na stopničkah, kar ni zanemarljivo.”

Timi Zajc (MP3): “Zelo sem zadovoljen s skoki danes, oba sta bila zelo lepa, sploh prvi. V finalu sem imel malo smole z vetrom, a na koncu se nam je izšlo. Z enim skokom manj smo bili na stopničkah, tako da sem zelo vesel.”

Jutri bosta na sporedu še finalni tekmi v posamičnih konkurencah.

Uradni rezultati >>

Deli novico