Slovenija v Otepääju na sedmem mestu

Na mešani ekipni tekmi nordijskih kombinatorcev v estonskem Otepääju je Slovenija v postavi Erazem Stanonik, Ema Volavšek, Silva Verbič in Gašper Brecl zasedla sedmo mesto.

Gašper Brecl © GEPA

Po daljšem tekmovalnem premoru so se v ritem tekem svetovnega pokala v Estoniji, v Otepääju vrnili najboljši nordijski kombinatorci in kombinatorke. Po težavah z vremenskimi razmerami včeraj, so danes uspeli izpeljati tekmo mešanih ekip. Za Slovenijo je kot prva skočila Ema Volavšek 87.5 metrov, kar je bilo dovolj za 4. mesto po prvi skupini. Nato je Erazem Stanonik pristal pri 81 metrih, Gašper Brecl pri 88.5 metrih in Silva Verbič pri 72 metrih, skupno 370,8 točk pa je pomenilo šesto mesto z zaostankom 1:33 za vodilno Nemčijo. Druga je bila Norveška s 6 sekundami zaostanka, tretja Avstrija pa je imela 13 sekund zaostanka.

Tekaški del preizkušnje je za Slovenijo začel Stanonik, ki je po prvem krogu tekel skupaj s Fincem Illo Herolo, predal pa je na 7. mestu z dobrima dvema minutama zaostanka za vodilno Norveško, ki je vodila skupaj z Nemčijo. Volavšek je nato Slovenijo približala Finski, a tudi druga predaja je bila izvedena na sedmem mestu, Norveška pa se je na vrhu odcepila od Nemčije. Verbič je zadržala majhen zaostanek za Finsko, Brecl pa je nato kot zadnji potrdil končno sedmo mesto za našo reprezentanco s končnim zaostankom 3:30,2 za Norveško, druga je bila Nemčija in tretja Avstrija.

Jutri bosta v Otepääju na sporedu posamični preizkušnji s skupinskim štartom.

Uradni rezultati >>

Deli novico

Gorenje-NK
Laško-BIA
Telekom_K
NLB-TEK
Argeta-BIA
Luka_Koper1
Geoplin-NK
Triglav-NK
Radenska-NK
UA-SKO
Ford-SKO