Slovenija z drugim mestom v Zakopanah ostaja v vodstvu na turneji

Lovro Kos, Domen in Peter Prevc ter Anže Lanišek so v Zakopanah na ekipni tekmi zasedli izvrstno drugo mesto, le za Avstrijci, tretje mesto so osvojili Nemci. Slovenija pred zadnjo tekmo ostaja tudi v vodstvu poljske ekipne turneje.

Zakopane, ekipna tekma 2024, foto: NordicFocus

Na zadnji, tretji postaji premierne poljske ekipne turneje v Zakopanah, smo najprej spremljali ekipno tekmo. Ob vetru v hrbet je tekmo za Slovenijo odprl Lovro Kos, ki pa s 123.5 metri ni bil preveč navdušen, naši so bili po prvi skupini na 7. mestu. S 131.5 metri je bil nato precej bolj zadovoljen Domen Prevc, naši pa so skočili kar na drugo mesto, 9,3 točk za vodilno Avstrijo. V tretji skupini je Peter Prevc skočil 125 metrov, naši pa so se Avstrijcem približali na vsega 3 desetinke točke zaostanka. V zadnji skupini je Anže Lanišek skočil 131 metrov, a takoj za njim so se razmere povsem umirile, kar sta izkoristila tako Andreas Wellinger za Nemčijo kot Stefan Kraft za Avstrijo. Slednji je s skokom serije, 141 metri, poskrbel za lepo prednost Avstrije po prvi seriji 13,6 točk, tretja Nemčija pa je zaostajala 28,6 točk oz. je imela le 2,2 točke prednosti pred peto Norveško.

 

V finalu je Kos skočil odlično, 136 metrov, kar je potrdilo drugo mesto Slovenije tudi po petih skokih in lepo prednost pred zasledovalci. Nič drugače ni bilo niti po super skoku Domna, dolgem 138.5 metrov, s čimer je bil najboljši naš posameznik danes, delo sta uspešno dokončala še Peter s 137 metri in Lanišek s 130 metri za skupen zbir slovenskih 1095,5 točk. Izjemno pa so bili razpoloženi Avstrijci, ki so zmagali s prednostjo kar 51,1 točk in s tem skoraj izničili slovensko prednost na poljski ekipni turneji. Tretji so bili danes z zaostankom 83,8 točk Nemci.

Izjave po tekmi

Lovro Kos (MP3): “Super rezultat na ekipni tekmi v Zakopanah. Škoda mojega prvega skoka, ampak gremo z nasmeškom naprej.”

Domen Prevc (MP3): “Danes sta mi uspela dva zelo luštna skoka, sploh v drugem skoku je bilo še malo več sproščenosti. Vesel sem, da mi po kratkem premoru uspevajo dobri skoki.”

Robert Hrgota (MP3): “Za nami je super tekma, odlično drugo mesto, fantje so res dobro oddelali, odskakali so na zelo visokem nivoju, tako da gredo res lahko samozavestno jutri na tekmo.”

Jutri bo v Zakopanah na sporedu še finalna tekma turneje, posamična, ki se bo začela ob 16. uri, prednost Slovenije pred Avstrijci znaša 2,4 točki.

Uradni rezultati >>

Deli novico