Slovenija zlata na tekmi mešanih ekip na mladinskih olimpijskih igrah 2024

Na mladinskih olimpijskih igrah v Gangwonu so mladi slovenski upi na srednji skakalnici v PjongČangu zanesljivo osvojili zlato kolajno. Ajda Košnjek, Urban Šimnic, Taja Bodlaj in Enej Faletič so zmagali s prednostjo več kot 75 točk pred konkurenco.

Slovenska skakalna delegacija v PjongČangu, foto: SloSki

Prednost Slovenije je začela naraščati po drugi skupini prve serije, v prvi je Ajda Košnjek s 103 metri imela drugo oceno, nato je Urban Šimnic s 101.5 metri imel četrto, olimpijska prvakinja Taja Bodlaj je prav tako nadaljevala z dobrimi skoki, s 100.5 metri je še povečala prednost naših, vse skupaj je z najboljšim skokom v zadnji skupini potrdil Enej Faletič, ki je pristal pri 102 metrih. Slovenija je imela skoraj 40 točk prednosti pred Norveško, še 15 točk več je zaostajala Avstrija.

V finalni seriji so naši prednost še povečali. Košnjek je skočila 98.5 metrov, Šimnic 106, Bodlaj še pol metra več, Faletič pa je izjemno prepričljivo zmago potrdil s točno 100 metri in druga zlata medalja za Slovenijo na mladinskih olimpijskih igrah 2024 je bila tu! Drugouvrščena Norveška je zaostala 75,4 točk, bronasta Avstrija pa 118,7 točk.

Uradni rezultati >>

Deli novico