Slovenkam napake odnesle vrhunske uvrstitve

Prvi slalom v Leviju se ni razpletel po slovenskih željah. Ana Bucik in Andreja Slokar sta prikazali dobro smučanje, a sta odstopili, Neja Dvornik in Nika Tomšič sta bili žal prepočasni za uvrstitev v drugi tek.

Andreja Slokar je na strmini pokazala, zakaj je že bila najboljša slalomistka med vsemi. Foto: Agence Zoom

V Leviju organizatorji težav z izpeljavo tekme za svetovni pokal niso imeli. Na Finskem so imele smučarke odlične razmere za prvi slalom sezone 2023/24. Veliko so si na skrajnem severu obetale tudi Slovenke, predvsem Andreja Slokar in Ana Bucik, ki sta nastopili v prvi jakostni skupini. Slokarjeva je imela številko 12. Na svojem prvem slalomu po hud poškodbi je začela nekoliko zadržano na ravnini, v strmini pa je bila med najhitrejšimi. Pokazala je nekaj odličnih zavojev, kar jo navdaja z optimizmom, žal pa je pred ciljem naredila napako in odstopila. Njena primorska reprezentančna prijateljica Ana Bucik je imela številko 15. V zgornjem delu je bila zelo hitra, ter potrdila, da ji Levi izjemno ustreza. Žal pa je tokrat imela težave na strmini Črne proge in tudi Bucikova je odstopila. Najbližje uvrstitvi v v drugo vožnjo je bila tako Neja Dvornik, ki je imela številko 32. Smučala je zanesljivo, a na koncu se je izkazalo, da za zgolj sedem stotink prepočasi. Pristala je na nehvaležnem 31. mestu z zaostankom + 2,98 za najhitrejšo Petro Vlhovo. Nika Tomšič je nastopila z visoko številko 78 in se na žalost ni znašla najboljše. Zaostanek + 5,28 je pomenil končno 56. mesto.

Do prve slalomske zmage sezone je prišla Slovakinja Petra Vlhova, ki je bila najhitrejša na obeh progah. Na koncu je drugo Leno Dürr prehitela za kar + 1,41. Na najnižjo stopničko je stopila Katharina Liensberger iz Avstrije, ki je v drugi vožnji prehitela Mikaelo Shiffrin, ki je ostala brez zmagovalnega odra na četrtem mestu.

Izjava po tekmi (mp3):

Grega Koštomaj: “Sezone nismo začeli tako, kot smo si želeli oziroma so si to predvsem punce in bi si to tudi zaslužile. Sekcije posameznih punc so bile zelo dobre. Andreja je bila zelo dobra na strmini, Ana na ravnini. To vsekakor obeta boljši nastop jutri in bomo na tem probali graditi. Treba je gledati pozitivno naprej. Na žalost ni uspelo tudi Neji, ki je drugo vožnjo zgrešila le za nekaj stotink. Vseeno pa se proge ni lotila dovolj odločno. Mlada Nika pa se z visoko številko ni znašla najbolje po celi progi. Jutri je nov dan in gremo z dvignjeno glavo naprej ter upamo na boljši razplet.” 

Uradni rezultati, Levi >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K