Slovenke 21. na štafeti

V Ruhpoldingu je bil dan za žensko štafeto. Slovenija je nastopila v postavi Polona Klemenčič, Nika Vindišar, Kaja Marič in Kaja Zorč ter je prišla do 21. mesta.

Poloni Klemenčič je uspel odličen nastop v prvi predaji. Foto: Filippo Madallin

Za Slovenijo je štafeto začela Polona Klemenčič, ki je s svojim delom opravila izvrstno. V leže je pet tarč pokrila z eno popravi, v stoje pa je bila brezhibna. Niko Vindišar je v ogenj poslala iz 11. mesta in z majhnim zaostankom 36 sekund. Vindišarjeva je imela malce več težav na strelišču, a se je kazenskemu krogu uspešno izognila s petimi popravami. Zaostanek Slovenije se je povečal na +1:52 in tretja Kaja Marič je šla na progo iz 18. mesta. Mlada Kaja Marič je na strelskem postanku leže žal morala v kazenski krog, kjer so se začele težave za slovensko štafeto. Stoje se je kazenskemu krogu izmuznila s tremi popravami, a zaostanek ob zadnji predaji se je žal povišal na +5:08. Na Pot se je podala še Kaja Zorč, ki pa je bila žal na prvem strelskem postanku ujeta s strani vodilnih tekmovalk in Slovenija je tekmo zaključila na 21. mestu.

Zmagala je štafeta Francije, ki je bila boljša od Švedske, tretje mesto pa si je priborila ekipa Rusije.

Izjava po tekmi

Andreja Mali: “Super prva predaja od Polone. Imela je zelo majhen zaostanek. Ničla v stoje in res hiter zadnji krog, samo osem sekund za Norvežanko Roeiseland. Pri Niki je bilo preveč poprav, da bi lahko ostali s tistim najboljšim. Za Kajo Marić je bil to debi nastop in se je poznala ta trema, predvsem v leže. En kazenski krog in potem so nas tiste najboljše že ujele. Vseeno je bil to en lep nastop, ampak preveč zgrešenih strelov.”

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3