Slovenke s sedmimi skoki na zmagovalnem odru

Na edini ekipni tekmi smučarskih skakalk v tej sezoni so Slovenke kljub sedmim priznanim skokom v avstrijskem Hinzanbachu osvojile odlično tretje mesto!

Urša Bogataj © GEPA

Slovenke so drugič v zgodovini nastopile v postavi Urša Bogataj, Maja Vtič, Špela Rogelj in Nika Križnar. Bogatajeva je tekmo odprla s skokom dneva, 95 metri, odlično je nadaljevala Vtičeva s 83 metri, še meter dlje je odneslo Rogljevo, a je bil žal njen dosežek pri 84 metrih v prvi seriji zaradi neustreznega dresa diskvalificiran. Križnarjeva je v prvi seriji z 88 metri tako kot vse njene predhodnice imela najdaljši skok v svoji skupini, naše pa so bile s tremi skoki na 5. mestu za Avstrijo, Rusijo, Japonsko in Nemčijo.

V finalni seriji so naše še enkrat dokazale kako dobre so. Bogatajeva je s 86 metri potrdila status najboljše posameznice tekme, Vtičeva je znova skočila 83 metrov, Rogljeva pa še dva metra dlje kot v prvi seriji, 86.5 metrov, tokrat je ta rezultat obveljal. Križnarjeva je status druge najboljše posameznice potrdila s 86.5 metri in naše pripeljala skoraj na drugo mesto. S 783,4 točkami so le za pol točke zaostale za Rusinjami, več kot 30 točk naskoka so na vrhu imele domačinke Avstrijke, ki so zmagale četrtič za zadnjih petih tekmah.

Najboljše tri ekipe na tekmi v Hinzenbachu © GEPA

Izjave po tekmi

Urša Bogataj (MP3): “Z današnjimi skoki sem zadovoljna, mislim, da so bili kar dobri. Mislim, da smo zelo dobro skakale. Kljub temu, da se nam en skok ni štel, smo bile tretje in mislim, da je to super!”

Nika Križnar (MP3): “Za nami je super dan kljub vzponi in padci. Moram reči, da kljub temu, da smo imele en skok manj, smo bile zelo blizu zmage in drugemu mestu. Lahko smo zelo veseli, z dvignjenimi glavami gremo lahko proti večeru. Jutri nas čaka posamezna tekma, ki se je že veselim. Hvala ekipa, da smo tako super poskakale. Ta ekipni duh nas dela tako močne in res hvala vsaki posebej!”

Zoran Zupančič (MP3): “Ekipna tekma je za nami. Napadali smo prvo mesto, dosegli smo stopničke, kar je odličen rezultat. Sem ciljamo. Vemo, da smo to dosegli z enim skokom manj. Jutri in v nedeljo nas čakata individualni preizkušnji, tudi tu ciljamo na stopničke, tudi na višje kot danes.”

Uradni rezultati >>

Deli novico