Slovenke s trojno zmago potrdile zmago v pokalu narodov

Urša Bogataj, Nika Križnar in Ema Klinec so končale na prvih treh mestih finalne tekme 11. sezone svetovnega pokala v nemškem Oberhofu.

Slavje v pokalu narodov © SloSki

Finalna tekma svetovnega pokala je prinesla še drugo preizkušnjo v nemškem Oberhofu in poslovilno tekmo Špele Rogelj. Po prvi seriji je bil pogled na rezultatsko lestvico naravnost neverjeten. V vodstvu je bila Nika Križnar s 97.5 metri in 139,7 točkami pred Uršo Bogataj, ki je skočila 95.5 metrov in zbrala 136,8 točk, tretja je bila Rogljeva s 100 metri in 133,5 točkami, peta je bila Ema Klinec z 91.5 metri in 129,6 točkami, vmes je bila Marita Kramer s 93.5 metri in 130,8 točkami. Odlična osma je bila Nika Prevc z 90.5 metri in 117,3 točkami, 12. pa Jerneja Brecl z 90 metri in 113,3 točkami.

finalni seriji pristala pri 76.5 metrih skupno 201,3 točke pa so jo uvrstile na 24. mesto na finalni tekmi sezone. V finalu je malce izgubila tudi Prevčeva z 82.5 metri in 219,2 točkami, padla je na končno 12. mesto. Napad na zmagovalni oder je uspel Klinčevi s 96.5 metri in 262,4 točkami, kar je bilo dovolj za 3. mesto. Žal je s 87 metri ter 252,5 točkami na zadnji tekmi kariere na 6. mesto padla Rogljeva, s tem je izenačila rezultat sezone. Za trojno slovensko zmago pa sta poskrbeli preostali Slovenki. Bogatajeva je s 100 metri in 277,4 točkami skočila do tretje zmage v karieri, Križnarjeva pa je znova končala na drugem mestu, pristala je pri 93 metrih, zbrala pa je 262,4 točk. Trojne slovenske zmage v svetovnem pokalu še ni bilo! S tem so naše tudi na fantastičen način potrdile premierno zmago v pokalu narodov in se na lep način poslovile od Zorana Zupančiča, ki se je odločil, da zapusti mesto glavnega trenerja ženske skakalne reprezentance.

Najboljši na svetu! © SloSki

Izjave po tekmi

Urša Bogataj (MP3): “Zelo sem zadovoljna s tem vikendom. Kar se skokov tiče, je bil moj najboljši do zdaj. Morda sem se danes težje zbrala zaradi situacije, kot je. A še vseeno sem vesela, da je cela ekipa dobro funkcionirala.”

Nika Križnar (MP3): “Zaključili smo s sezono. Tekma je bila zanima, kot majhno državno prvenstvo. Zelo sem vesela, da sem dala piko na i, da smo tri Slovenke stale na stopničkah. To je bil tudi eden izmed ciljev, kot dvigniti pokal narodov. Že lanskoletna želja, a nam je uspelo letos. Res sem vesela, da sem lahko del te ekipe. Hkrati pa sem tudi malo žalostna, ker odhajata dve zelo pomembni osebi te ekipe, ki ju bom zelo pogrešala.”

Zoran Zupančič (MP3): “Finale štiriletnega obdobja, trojne stopničke, trofeja za zmago v pokalu narodov. Delo je narejeno. Hvala ekipi, dekletom, pomočnikoma in vsem širšim pomočnikom, ki so kdajkoli stali za vsem tem rezultatom.”

Uradni rezultati >>

Deli novico