Slovenke z obilico smole v Oberhofu

Z žensko štafetno tekmo se je končal biatlonski spored v Oberhofu. Žal sta imeli Lena Repinc in Živa Klemenčič obilo smole in se je slovenski nastop končal predčasno.

Lena Repinc, Foto: NordicFocus

Štafeto je za Slovenijo začela Lena Repinc. Mlada biatlonka se je odločno podala v boj, žal pa je imela na ledeni in že močno načeti progi težave na enem izmed spustov. Po padcu v prvem krogu je pokazala svojo borbenost in kljub bolečinam nadaljevala tekmo, a zaostanek Slovenije je bil že velik. Strelski nastop je nato opravila solidno, saj je imela v zahtevnih razmerah le eno popravo leže in dve stoje, predala pa je na 16. mestu z zaostankom +2:29. V času nastopa Žive Klemenčič se je veter še okrepil, kar je drugi slovenski biatlonki povzročilo ogromno težav. Na postanku leže je moral v dva kazenska kroga, enako bi morala storiti tudi stoje, a je takrat mimo že prišla vodilna Francozinja, ki je Slovenijo ujela za en krog in tekma za slovenska dekleta se je žal končala. Na koncu so bile 17.

V napeti tekmi so Francozinje prehitele Norvežanke, tretje pa so bile Švedinje.

Zvočna izjava (mp3):

Ricco Groß: “Lena je padla v prvem krogu, kar je bil velik problem, saj smo se takoj znašli v zaostanku minute. Kljub padcu je streljala dobro, čeprav je nastopala v bolečinah in v hudem mrazu z minus 8 stopinjami Celzija. To je velik problem, ker ko si zadaj, tečeš pod vse večjim pritiskom, ki se le stopnjuje in to je bil glavni razlog, da sta danes nastopili zgolj dve tekmovalki. Oberhof je bil sicer za nas uspešen. Jakovo peto mesto ter 19. in 20. Ane in Polone v sprintu je bilo zelo dobro. Zasledovanje je bilo tudi uspešno, predvsem s strani Ane, ki je znova tekla zelo hitro in tudi streljala zelo hitro, kar je zelo dobro v njenem procesu učenja. Jakovi nastopi na strelišču skozi celoten konec tedna so bili vrhunski, le en zgrešen strel od 40. Je zelo motiviran za naslednje tekme v Ruhpoldingu, kjer je bil lani na stopničkah in seveda sledi še Antholz, ki mu tudi ustreza. Tudi drugi tekmovalci so imeli nekaj dobrih nastopov, predvsem Lovro danes na štafeti. Moška štafeta je bila osma, čeprav smo bili dolgo na petem mestu in z možnostjo, da bi se borili za to mesto. Vseeno dobro tekmovanje za nas in komaj čakamo Ruhpolding.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3