Slovenke z rumeno majico pripravljene na Ljubno 2024

Domača tekma FIS svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske na Ljubnem ob Savinji je pred vrati. Močna slovenska reprezentanca pod vodstvom Zorana Zupančiča je svoje cilje predstavila na novinarski konferenci, reprezentanci so se bodo pridružili tudi predstavniki organizatorja z vsemi informacijami o dogodku. Današnji dogedek smo združili tudi s podpisom nove pogodbe s Pivovarno Laško.

Novinarska konferenca pred Ljubnim 2024, foto: BoBo

Damjan Kralj, glavni izvršni direktor BTC

BTC je glavni in ponosni sponzor tekme na Ljubnem, kjer ste vsi dobrodošli. Vse je postlano s snegom, čaka nas idila, pravi obliž na poletne rane. Zahvala vse prostovoljcem, donatorjem, ki ste že pomagali. Veselimo se 13. izvedbe svetovnega pokala. Občutek imam, da bo letošnja izvedba najbolj žlahten dogodek. Skakalkam ne nalagamo pritiska, želimo jim le čim lepše in čim daljše skoke. Ne obremenjujte se s stopničkami, za nas ste zmagovalke že danes. Le pogumno, želim si le, da nas bo čim več pod Rajhovko.

Jože Mermal, predsednik častnega odbora OK Ljubno

Res smo ponosni na vse rezultate v letošnji sezoni in na to, da imamo vodilno v svetovnem pokalu. Tudi Ljubno bo pripomoglo k rezultatu, ker je tam prava zimska pravljica. Pozdravili vas bodo tudi gasilci iz cele Slovenije in prostovoljci z Ljubnega. V soboto bo udeležba rekordna, najboljša v vseh letih. To krasi Ljubno, da je nekaj več, drugačno in da vsi delamo s srcem. Zelo ponosni smo na naše sponzorje, ker nekateri podpisujejo pogodbe za 2, 3, 4 leta. To je dokaz, da nam zaupajo, hkrati pa prava redkost. Vsi skupaj se že veselimo Ljubnega. Zaseden je tudi VIP prostor, 350 gostov, kar pomeni, da bo vse skupaj enkratna zgodba, najlepša v svetovnem pokalu za ženske. To je sposobno izpeljati le Ljubnemu! Zahvala vse, na čelu s predsednikom OK Rajkom Pintarjem, prostovoljcem in res čisto vsem! Ljubno bo prava pravljica, pomagala je tudi narava, zato se boste tudi dekleta tam res dobro počutila. Uživali bomo v lepih skokih, v to sem prepričan.

Franjo Naraločnik, župan občine Ljubno ob Savinji

Iskrena hvala, da smo znova tukaj, da predstavimo Ljubno 2024. Življenje je včasih kruto, včasih je lahko tudi lepo. Leta 2022 smo bili imenovani za najprodornejšo podeželjsko skupnost v Sloveniji in v zlati skupini petih najprodornejših lokalnih skupnosti v Evropi, potem pa pride avgust 2023, ki podere vse karte in vsa načrtovanja iz preteklosti. A tudi čez te poplave bomo šli! Zaradi prostovoljcev in vsem, ki so nam pomagali! Kot je povedal že Jože Mermal in prej še Beno Hvala, Ljubno čaka vse v pravljični, nevestini obleki. Prizorišče je pripravljeno do potankosti. Gostje se boste počutili dobro, ambient je pripravljen do potaknosti, uredili bomo vse, da ta ta tekma ostane najlepša v svetovnem pokalu za dekleta. Iskrena hvala vsem, da smo prišli do te točke in dobrodošli na Ljubnem!

Rajko Pintar, predsednik OK Ljubno

Prvo vprašanje, ki sem ga poslušal celo jesen in pozimi je, ali tekma bo? Vedno sem odgovarjal, da tekma bo! Kljub vsem težavam, ki smo jih imeli. Sneg je za enkrat prekril rane. Skakalnico smo pripravili do te mere, da še nikoli ni bila tako dobra kot je zdaj. S sanacijo bomo nadaljevali spomladi. Tekma pa ima tudi humanitarni značaj. Preko Rdečega križa lahko ljudje donirajo sredstva s poslanim SMS Ljubno5 ali Ljubno10. S tem lahko ljudje pomagajo ob katastrofi, ki smo jo doživeli. Posebna zahvala družbi BTC, ki je kot prva priskočila na pomoč tistim, ki so bili najhuje prizadeti. Tistim, ki so ostali brez hiš, domov. Skakalke, skakalnica je pripravljena! Prepričan sem, da boste tu dosegle najboljše rezultate, kot se je to tudi zgodilo že v preteklosti.

Borut Meh, predsednik Zbora in odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo

Čestitke vse za vse rezultate, ne samo A ekipi, ampak tudi mladinskim ekipam. To je rezultat našega piramidnega dela. Veseli me, da imamo v Sloveniji klub, ki je sposoben organizirati tekmo na tako visokem novoji. Brez lokalne podpore seveda to ne bi šlo. Ljubno je lani praznovalo 50 let delovanja. Brez partnerstva z BTC tega ne bi bilo. Velika zahvala obema za vse prizadevanje. Prepričan pa sem, da imamo najboljšo ekipo skakalk, izjemno strokovno ekipo in prepričan sem, da ne bodo izostali niti rezultati. Organizacija teče, verjamem pa, da bo svoj pečat prireditvi dala tudi množica gledalcev. Se vidimo na Ljubnem!

Zoran Zupančič, glavni trener ženske skakalne reprezentance

Kljub temu, da je mrtva sezona, smo si zastavili nekaj etapnih ciljev med katerimi je tudi Ljubno. Vesel sem, da smo spet na klasični izvedbi. Spomnite se, da smo na Ljubnem imeli ekipno in posamično tekmo, tokrat imamo dve posamični. Možnost nastopa imamo z 12 tekmovalkami. Nekatere so izkušene, nekatere malo manj, nekatere bodo prvič nastopile na svetovnem pokalul.

Sten Baloh, trener mladinske reprezentance

Brez dela ni jela. Tudi v skokih ne gre brez tega. Mi se trudimo od ponedeljka do ponedeljka, morda je kakšna nedelja včasih prosta. Drugega kot garanja, da prideš v prvo vrsto ni. 

Nika Prevc

Imam že nekaj prošenj za vstopnice s strani mojih najbližjih. Po vrnitvi z Japonske sem naredila nekaj korakov sem in tja, potem pa sem šla spat. Lahko rečem, da sem se odlično spočila, danes prav dolgo še nisem budna. To bo dobro tudi za naprej.

Nika Križnar

Vrtiljak čustev na Ljubnem v preteklosti, letos upam, da bodo prišle solze sreče. Trenutno se pozna nek napredek. Nikoli še nisem imela tako dobre Japonske, malo bolj sem samozavestna za naprej. Imam informacije z Ljubnega, da je skakalnica zelo dobro pripravljena in veselim se že, da jo tudi sama preizkusim.

Ajda Košnjek

Pričakujem dobre skoke. Po treningu bomo videli kaj in kako stvari stojijo.

Taja Bodlaj

Precej sem že spala, malo pa mi še manjka. Do Ljubnega bom to uredila. Razlika med mladinskimi igrami, kjer sem bila najstarejša in svetovnim pokalom, kjer sem med mlajšimi je velika. Upam, da najboljše!

Katra Komar

Po Japonski sem se naspala, počutim se dobro. S polno paro na Ljubno!

Nejka Repinc Zupančič

Na Ljubnem si želim čim boljših skokov. V zadnjem času sem trenirala malo manj zaradi obveznosti na fakulteti, kljub temu pa želim na Ljubnem doseči najboljši rezultat na tekmi svetovnega pokala.

Tina Erzar

Na Ljubnem si želim pokazati sproščene skoke, želim pa tudi točke. Vem pa, da bo rezultat prišel, če bodo skoki sproščeni. Upam na najbolje.

Urša Vidmar

Na Ljubnem želim skakati čim bolje. Moram biti sproščena, potem bo prišel tudi rezultat. Na treningu je bilo v redu.

Nika Krašovic

Prihajam z Ljubnega, zato mi je ta tekma še toliko bolj pomembna. Na tekmi želim prikazati skoke, ki sem jih sposobna, z rezultatom pa se bom obremenjevala kasneje. Znam skočiti še bolje kot lani.

Živa Andrič

Na Ljubnem bi rada prikazala čim boljše skoke, osnovni cilj pa se je prebiti skozi kvalifikacije na tekmo. Potem pa bi rada uspešno opravila s prvim nastopom v svetovnem pokalu. Krsta se veselim.

Lara Logar

Trenutno sem v zaostanku s treningi zaradi obveznosti na fakuleti. Potrudila se bom prikazati najboljše skoke, ki sem jih v tem trenutku zmožna.

Jerica Jesenko

Na Ljubnem si predvsem želim priti na tekmo. Skoki na treningu niso bili najboljši, tako da upam, da bodo v kvalifikacijah boljši.

Daphne Stavropoulou, direktorica marketinga Pivovarna Laško Union d.o.o., foto: BoBo

Daphne Stavropoulou, direktorica marketinga Pivovarna Laško Union d.o.o.

Pivovarna Laško je vedno podpirala šport, smučarske skoke podpiramo že več kot 10 let. Laško je legendarna slovenska znamka. Predstavlja srce, dušo in pooseblja pravo vrednost slehrnega Slovenca. Z roko v roki gre s tem kar predstavljajo skoki kot šport. Naša zaveza je od nekdaj, da podpiramo ta šport in lokalno okolje dokler bo to mogoče. Zato smo danes tu, da pokažemo podporo in podpišemo novo pogodbo za naslednjih 5 let. Podpreti želimo Ljubno, Planico in nacionalne ekipe v obeh kategorijah. Hkrati bi vsem zaželela čim boljše skoke in varne pristanke.

Deli novico