Slovenska četverica v kombinaciji ostala brez uvrstitve

Slovenska četverica na moški kombinaciji na svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju je ostala brez končnega rezultata.

Miha Hrobat je bil na superveleslalomu dobro na poti, a je storil napako in odstopil. Foto: Gepa

Miha Hrobat, Nejc Naraločnik, Rok Ažnoh in Martin Čater imajo za seboj slab uvodni dan na svetovnem prvenstvu v Curchevelu in Meribelu. Slovenska četverica je za pričakovanji zaostala že na dopoldanskem superveleslalomu, kjer je najboljši čas dosegel Čater. Z zaostankom +2,59 je zasedel 31. mesto in se odločil, da na slalomskem delu ne nastopi. Le dve stotinki je za Čatrom zaostal Naraločnik, Rok Ažnoh pa je dosegel 37. čas superveleslaloma  z zaostankom +3,18. Še najbolje je kazalo Mihi Hrobatu, ki je imel obetavne vmesne čase, a je nato na zadnji strmini storil napako in odstopil. Najhitrejši čas prvega dela tekmovanja je na veselje domačih navijačev postavil šampion, ki je doma prav iz Curchevela Alexis Pinturault.

Na slalomskem delu kombinacije sta nato rezultat poskusila popraviti Naraločnik in Ažnoh, ki pa sta oba storila napako in odstopila. Brez težav pa je zmago zadržal Pinturault, ki je ohranil 10 stotink prednosti pred Avstrijcem Marcom Schwarzem. Tudi Avstrijec je zadržal svoje mesto, saj je bil malce presenetljivo drugi že po prvem delu kombinacije. Še bolj presenetljivo pa je tretje mesto zadržal Schwarzev rojak Raphael Haaser, ki je tako poskrbel za drugo medaljo družine Haaser na svetovnem prvenstvu, saj je bila tudi njegova sestra bronasta na včerajšnji kombinaciji. 

Izjava po tekmi (mp3):

Grega Koštomaj: “Za nami je slab dan. Nisem zadovoljen, razen morda s pravim pristopom Hrobata in solidnim superveleslalomom Naraločnika. Vse ostalo je bilo slabo. Jutri imamo trening in pristop bo moral biti že jutri drugačen, bolj tekmovalen. Tukaj gre za svetovno prvenstvo, kjer štejejo le prva tri mesta in to morajo fantje sprejeti v glavah. Nato pa lahko delamo na temu.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K