Slovenska štafeta v zelo težkih razmerah do 10. mesta

Slovenska moška biatlonska štafeta je v Hochfilznu nastopila v postavi Miha Dovžan, Lovro Planko, Jakov Fak in Rok Tršan ter prišla do 10. mesta.

Pogoji na progi so bili zelo zahtevni. Foto: Sloski

V Hochfilznu je nov sneg na progi poskrbel za zelo zahtevne pogoje za tek. Za Slovenijo je tekmo v skladu s tradicijo začel Miha Dovžan, ki je svojo nalogo znova oddelal na visokem nivoju. Čeprav je moral v stoje enkrat popravljati, je Lovra Planka v ogenj poslal z zgolj 25 sekundami zaostanka. Planko, ki je včeraj prišel do rezultata kariere, je nato v zahtevnih pogojih imel več težav. Vseeno se je na obeh postankih rešil s tremi popravami in mu ni bilo trebno v kazenski krog, Slovenija pa je zdrsnila na 12. mesto.  Jakov Fak je prikazal nov zelo dober štafetni nastop. Z le eno popravo leže je Slovenijo znova dvignil na mesta znotraj najboljše deseterice. Slovenija se je spogledovala s sedmim mestom, ki ga je zasedla v Kontiolahtiju, a je Rok Tršan na tekmi majhnih razlik zdrsnil na končno 10. mesto, kar je nov zelo dober rezultat za slovensko ekipo, ki pa si je želela več.

Še na drugi štafetni preizkušnji v sezoni so bili najboljši Norvežani, ki so tokrat za 20 sekund prehiteli Švede, tretji pa so bili Nemci.

Izjave po tekmi:

Miha Dovžan: “Predajo sem oddelal dobro, tako kot sem si zadal. 25 sekund zaostanka je zame sprejemljivo. Malce le škoda zadnjega strela, ko sem resnično mislil, da bo strel padel in sem puško skoraj že dal na rame. Moral sem se pripraviti na novo, a sem nato vseeno hitro popravil napako.”

Lovro Planko: “Zelo težka tekma, težke snežne razmere in proga je bila zelo počasna. Začel sem umirjeno, potem pa ne vem, kaj se je zgodilo leže. Zgrešil sem dva strela in porabil tri poprave. Nato sem malce hotel nadoknaditi zaostanek s tekom, kar se je poznalo pri streljanju stoje. Hitro sem oddal pet strelov in zgrešil enkrat, nato pa za eno tarčo porabil vse tri poprave. Ne morem biti najbolj zadovoljen z današnjim nastopom, tudi ekipe pa so bile danes zelo blizu in če si naredil napako, se je to še toliko bolj poznalo.

Jakov Fak: “Soliden nastop. Nekaj mest sem se premaknil naprej, kar je vedno pozitivno. Pogoji na progi so bili zelo sveži, hitro se spreminjajo. Proga je bila po sredini dokaj hitro, le malce levo ali desno pa se takoj močno opočasni. Če si želel koga prehiteti, si porabil res veliko energije, a zato imamo radi ta šport.”

Rok Tršan: “Na koncu 10. mesto. Želeli smo več, saj smo bili nazadnje sedmi in smo želeli to izboljšati. Tudi moj nastop ni bil najboljši, sploh na streljanju stoje so se mi malce zatresle noge. Tako to je, še bodo priložnosti in naslednjič ponovno napadamo sedmo mesto.”

Uradni rezultati >>

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3