Slovenski dvojici se tekma ni izšla po željah

Slovenska dvojica Jakov Fak in Polona Klemenčič si je veliko obetala od tekme dvojic, a so upi po visoki uvrstitvi izpuhteli po napakah na strelišču.

Poloni Klemenčič se je žal ponesrečila prva predaja. Foto: NordicFocus

Za Slovenijo je štafeto začel Jakov Fak, ki je odlično začel tekmo. Brez težav se je držal velike skupine biatloncev in zadel vse strele leže. Po prvem postanku je bila Slovenija celo na tretjem mestu, nato pa so se žal začele napake. Že izkušeni biatlonec je moral en zgrešeni strel na postanku stoje popravljati dvakrat. Padel je na deseto mesto, a zaostanek še vedno ni bil velik. Hitra na progi je bila tudi Polona Klemenčič, ki pa je morala na postanku leže in stoje celo v kazenski krog. Sanj o visoki uvrstitvi je bilo konec. Oba Slovenca sta vseeno profesionalno tekmovala do konca, poskušala pridobiti kar se da veliko mest. A višje do končnega 18. mesta ni šlo.

V meglenem Novem Mestu so imeli težave tudi najboljši in zasluženo sta z odličnim streljanjem do zlata prišla Francoza. Po napaki Norvežanke  je do srebra prišla Italija, najboljša nacija na prvenstvu pa se je morala zadovoljiti z bronom.

Do konca prvenstva biatlonce čakata še klasični štafetni preizkušnji v soboto in v nedeljo tekma najboljših 30, med njimi pa tudi Jakov Fak.

Zvočni izjavi (mp3):

Jakov Fak: “Tekma ni šla po načrtih, je pa to le tekma, nihče ne bo zaradi tega umrl. Res pa je velika škoda, saj smo tu zato, da tekmujemo tudi z najboljšimi. Jaz sem poskušal, a sem tudi sam naredil napako. Puško sem pri popravi odložil še predno je metek prišel do tarče, to je bila moja napaka. Poskušal sem približati, a so se že pred tem naredile razlike in mi ni uspelo. Ne morem reči, da sem s svojim nastopom zadovoljen, saj sem tudi sam delal napake. Žal se nam ni izšlo, kot bi se lahko. Saj je Polona potem tudi dokazala v drugi predaji, da lahko zadane vse tarče.”

Polona Klemenčič: “Ne vem, kaj se je dogajalo. Na strelišču je bila puška povsem nemirna, streli so šli vsepovsod. Ne vem, kaj je šlo narobe. Morda sem šla prehitro v prvi krog, zame je bila danes tekma polom. Še bolj me morda jezi to, da je v drugo lahko šlo 0,0. Za nazaj ne morem nič popraviti.”

Uradni rezultati >>  

Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3