Slovenski orli želijo pod Poncami uživati v dolgih poletih in lepem vremenu

Prišel je čas, ko se zima počasi poslavlja in se prebuja pomlad. Polna pričakovanj, pozitivnih misli in srečnih ljudi. Čas je za Planico. Ob tej priložnosti so člani slovenskih reprezentanc v smučarskih skokih, ki bo v dolini pod Poncami uživala v plapolanju slovenskih zastav in izjemnih poletih strnili svoje misli pred začetkom tekmovanja. Pod vodstvom kapetana slovenskih navijačev Petra Prevca bo vzdušje izjemno. Svetovni prvaki in ostali člani reprezentance, so skupaj s strokovnim vodstvom predstavili svoje daljave v Železniškem muzeju v Ljubljani. 

Slovenska posadka pred Planico 2023 © Žiga Živulović / BoBo

Z ogromno vloženega truda neumornih planiških delavcev je Letalnica bratov Gorišek pripravljena za prve polete v letu 2023. Preizkus letalnice bo na sporedu v sredo, 29. marca 2023 ob 15. uri. Letalnica bratov Gorišek bo ognjeni krst v letu 2023 doživela v sredo, 29. marca ob 15. uri. Kot je že znano, se bo prvi po planiški velikanki spustil Bor Pavlovčič, ki bo to vlogo opravil prvič v karieri, potem ko je v minulih štirih letih kot prvi poletel Rok Tarman. Bor Pavlovčič ima osebni rekord pri 249.5 metrih, postavil ga je pred dvema letoma in enim dnevom prav v Planici. To je bila tudi najboljša daljava sezone 2020/21, dosežena v Planici na finalni tekmi sezone.

Slovenska ekipa v Planici, v četrtkovih kvalifikacijah je sledeča: Anže Lanišek, Timi Zajc, Žiga Jelar, Lovro Kos, Domen Prevc, Rok Masle, Žak Mogel, Jernej Presečnik, Tilen Bartol, Matija Vidic, Maksim Bartolj in Rok Oblak. Zdravstveno stanje Žige Jelarja še vedno ni najboljše, o njegovem četrtkovem nastopu se bo vodstvo ekipe odločilo do srede zvečer.

Borut Meh, predsednik Zbora in Odbora za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo

Sezona je bila zelo natrpana z dogodki in verjamem, da smo vsi veseli, da gre počasi h koncu in to s finalom v Planici. Lepo je biti predsednik panoge, ki dosega take rezultate. Letos je bilo ogromno veselja in presenečenj. Vsa sicer niso bila pozitivna, a po zaslugi naših tekmovalcev sem prepričan, da bo Planica znova polna in da bo zopet tisti pravi planiški praznik, praznik poletov.

Robert Hrgota, glavni trener

Predvsem upam na lepo vreme v tem vikendu, kajti naši fantje skačejo dobro. Imamo 12 fantov, vsi so zasluženo tukaj. Želim, da fantje uživajo, za nami je dolga sezona. Vse traja že 5 mesecev, k sreči imamo zaključek doma, v Planici. Želim si, da se čim več fantov uvrsti na petkovo tekmo. Ekipo za sobotno tekmo bomo poznali po petkovi preizkušnji.

Peter Prevc

Sem dobro, samo skakati ne smem. Ko sem bil sprejet v UKC Ljubljana je bilo diagnoz veliko, a so jih lahko samo z nasmeškom črtali stran. V vretencih so počile trabakule in to se celi šest tednov. To je potrebno počakati. S terapijami to malo pospešuješ, žal pa ne smeš prehitevati, če želiš v prihodnosti funkcionirati dobro.

Anže Lanišek 

Vse kar pričakujem je, da bi v tem zadnjem koncu tedna užival čim bolj, kot se da. Upam, da bo vreme takšno, da se bo letelo daleč. Šel bom iz skoka v skok, iz tekme v tekmo. Borimo se za rezultate, tu je tudi pokal narodov. Vsaka točka je dobrodošla.

Domen Prevc

Najprej se moram uvrstiti na sobotno tekmo, potem se bomo lahko pogovarjali o rekordnih dolžinah. V Planici pričakujem veliko dolgih skokov, da bi užival in lep zaključek sezone.

Timi Zajc

Cilj je, da bi dobro letel, da ne bom imel težav. O čem drugem ne razmišljam.

Lovro Kos

Pričakujem lep zaključek sezone in veliko veselja.

Tilen Bartol

Odločil sem se, da je to moj zadnji tekmovalni vikend v karieri. Zadnji skok bom opravil v soboto. Vikenda se zelo veselim.

Tilen Bartol © Žiga Živulovič / BoBo

Žak Mogel

Veselim se vikenda in upam, da bomo postavili nove osebne rekorde.

Jernej Presečnik

Pripravljen sem odlično, končno sem dočakal prve polete v karieri. Mislim, da bo šlo zelo dobro.

Rok Masle

Moja želja je, da bi res užival v poletih in da bom prikazal normalne skoke, kot jih znam.

Maksim Bartolj

Prvič bom letel. Upam, da se ne bom ustrašil, da bom skočil kot znam in potem bom videl, kakšen bo rezultat.

Matija Vidic

Želja je, da se uvrstim na tekmo in da uspešno zaključim to sezono, tako kot se spodobi.

Rok Oblak

Upam, da me čaka lep zaključek sezone, da uživamo in da bo vreme lepo.

Bor Pavlovčič

Odločil sem se, da bom zaključil svojo kariero. Moj zadnji skok bo v petek pred tekmo.

Bor Pavlovčič © Žiga Živulović / BoBo

Deli novico