Slovenski štafeti do 10. in 12. mesta

V Antholzu se je tekmovalni program zaključil s tekmama štafet. Slovenke so bile 12., Slovenci pa 10. Sledi krajši premor in nato svetovno prvenstvo v Oberhofu.

Polona Klemenčič se je vrnila po bolezni. Foto: Gepa

Slovenska ženska štafeta je po bolezni Anamarije Lampič nastopila v postavi Živa Klemenčič, Lena Repinc, Klara Vindišar in povratnica po bolezni Polona Klemenčič. Mlade tri Slovenke so vse prikazale odličen strelski nastop, saj so vse tri skupaj potrebovale le šest poprav na strelišču. Žal so bile malenkost prepočasne v teku in Polono Klemenčič je čakala težka naloga na zahtevnih progah v Anterselvi, kjer so bile izjemno velike razlike. Klemenčičeva je po odličnem strelskem nastopu leže in stoje napredovala na 12. mesto, nato pa je bila ujeta s strani vodilne Francozinje in tekma se je za Slovenke končala. Na zmagovalnem odru so Francozinjam družbo delale Švedinje in Nemke.

 

Tudi moška reprezentanca je nastopila brez najboljšega Jakova Faka. Vseeno je odlično otvoril tekmo Alex Cisar, ki je predal kot osmi z majhnim zaostankom 44 sekund. Žal se nastop ni izšel Mihi Dovžanu, ki je moral na streljanju stoje na žalost v kazenski krog. Rok Tršan je šel tako na pot kot 12. Tršan je pokazal enega najboljših nastopov v sezoni in napredoval do 10. mesta, kjer je Slovenija ostala tudi po nastopu Tonija Vidmarja.

S prednostjo minute so slavili izjemno močni Norvežani, ki so prehiteli Francoze. Tretji Nemci so zaostali že več kot dve minuti.

Izjave po tekmi (mp3):

Polona Klemenčič: “Zame zopet tekma po dolgem času. Nisem še 100-odstotna, kar se je videlo na progi, da ne morem še teči kot si jaz želim. Strelsko odlično, prva 0,0. Žal pa so nas nato ujeli in nisem šla do konca, mislim pa, da moramo z 12. mestom biti zadovoljne.

 

Ricco Gross: “Vsekakor to ni bilo slabo za tako mlado štafeto. Cela ekipa je potrebovala zgolj šest poprav. Dobro so tekmovale in 12. mesto ni slabo za to ekipo. Z desetim mestom moške ekipe nismo tako zadovoljni, sigurno smo sposobni več. Bilo je veliko poprav in naša naloga je, da jih storimo manj. Potem je tukaj še kazenski krog Dovžana, kar nas je stalo boljše uvrstitve. Brez tega bi bili lahko tudi peti ali šesti.

 

Uradni rezultati >>Deli novico

Triglav-BIA
Telekom-BIA
NLB-BIA
Argeta-BIA
Laško-BIA
Europlakat-BIA
Športna_loterija-BIA
Halti-BIA
AHKranj-BIA
Slovenska_vojska-BIA
1.L. VITTOZZI1091
2.L. JEANMONNOT1068
3.I. TANDREVOLD1044
17.A. LAMPIC378
63.P. KLEMENCIC44
85.L. REPINC7
1.J. BOE1262
2.T. BOE1080
3.J. DALE-SKJEVDAL949
24.J. FAK313
40.L. PLANKO108
47.A. VIDMAR64
50.M. DOVZAN61
90.M. REPNIK3