Slovo Tine Robnik od profesionalnega smučanja

Tina Robnik je danes na novinarski konferenci predstavila razloge za konec profesionalne smučarske kariere. Tina želimo ti veliko sreče v novih življenjskih izzivih.

Zadnja novinarska konferenca Tine Robnik v profesionalni smučarski karieri. Foto: Sloski

Tina Robnik je bila slovenska specialistka za veleslalom. Izjemen smučarski talent, ki pa je imela v svoji karieri veliko smole s poškodbami. Zadnji padec, ki ga je doživela letos v Kranjski Gori pred svetovnim prvenstvom, je bil zadnji v njeni profesionalni karieri. V svetovnem pokalu je najvišje posegla do 6. mesta na domačem veleslalomu za Zlato lisico v Kranjski  Gori. Še dvakrat je bila šesta na tekmah v paralelnem veleslalomu, skupno pa je zbrala osem uvrstitev v najboljšo deseterico na svetu. 

Tina Robnik: “Sporočam, da zaključujem s svojo profesionalno kariero alpske smučarke. Odločitev po zadnjem padcu, ko je poškodba res huda, ni bila težka in je pričakovana. Rehabilitacija po zadnji poškodbi bo res dolga, tudi če bi želela nadaljevati, se prihodnjo sezono še ne bi mogla vrniti. Čaka me še ena operacija konec avgusta. Tudi zdravniki pa so mi svetovali, da naj se na ta nivo ne vrnem več, saj bi smučanje na tej ravni povzročalo dodatno škodo kolenu. Trenutno se moje stanje počasi izboljšuje in ne glede na to, da se ne vračam na tekmovanja,  terapije delam s polno paro”.

Uroš Zupan, direktor SZS: “Želimo ti uspešno rehabilitacijo. Vemo, da ti poškodbe niso prizanašale in bi se tvoja kariera lahko razvila v še veliko bolj uspešno. Vseeno si imela nekaj zelo lepih sezon. Ob osmih zlomih kosti in dvakrat strgani križni vezi je nekaj neverjetnega, da si uspela obdržati stik s svetovnim vrhom. Vedno si bila v očeh vseh velik talent. Verjamem, da se ti bo v življenju vse obrnilo v pozitivno in verjamem, da naši smučarski družini lahko še veliko daš.”

Miha Verdnik, vodja panoge: “Ko si sporočila svojo odločitev, so se mi v glavi najprej zavrteli dogodki, ki smo jih skupaj doživeli in jih marsikdo ne pozna. Bilo je veliko lepih trenutkov. Sedaj pa ti resnično želim, da se postaviš na noge. Verjamem, da imaš v življenju še veliko ciljev. Naša vrata pa so zate vedno odprta.”

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K