Smučarsko akrobatski klub Kranj in Snowboard klub Rogla v soboto 15. januarja na Rogli organizirata »banked slalom« za deklice in dečke do 15. leta. Prvo letošnje tekmovanje iz serije ARGETA JUNIOR TOUR bo hkrati štelo tudi za mladinsko državno prvenstvo smučarjev in deskarjev, ki nastopajo v tej starostni kategoriji.

Tekmovanje bo potekalo na progi Mašinžaga. Predprijave organizatorja zbirata do četrtka 13. januarja, vsi zamudniki pa bodo imeli še »last minute« priložnost prijave na samem prizorišču in sicer do 10. ure na dan tekme. Le-ta se bo pričela ob 10:30, vsi prijavljeni si bodo pred štartom organizirano ogledali progo. Kaj je »banked slalom«? Gre za slalom med vratci z dvignjenimi zavoji in valovi, ki je tako primeren za vse deskarje in smučarje. Na tekmi bodo lahko nastopili tako deskarji prostega sloga kot tudi alpski deskarji. Enako velja za smučarje, proga je primerna tako za smučarje prostega sloga kot tudi za alpske smučarje.

»Vabljeni so prav vsi mladi smučarji, ki se želijo preizkusiti na zanimivi progi z dvignjenimi zavoji. Zagotavljam vam, da bodo uživali tako bodoči »filipiflisarji« kot tudi »žanikranjci« ter tisti, ki se v prihodnosti vidijo kot »slopestyle« in »big air« smučarji ter bi se želeli pridružiti Klemnu VidmarjuJoštu Klančarju in druščini, ki tekmuje v snežnih parkih. Prvi odzivi na razpisano tekmovanje so pozitivni, tako da smo prepričani, da se nam obeta lep smučarski dan,« napoveduje Marko Klančar iz kranjskega kluba. »Pa tudi borderski!, dodaja Markova deskarka kolegica Iva Polanec iz domačega Snowboard kluba Rogla ter izpostavlja, da so tako kot pri smučarjih tudi pri deskarjih dobrodošli vsi mladi, tudi tisti, ki (še) ne vadijo pod okriljem klubov. »Bodoči krosisti in krosistke, pa tisti, ki si nekoč želijo »karvati« v slogu Žana KoširjaRoka Marguča in Tima Mastnaka ali pa obvladovati skoke in drsne objekte kot Naj Mekinc ali Urška Pribošič. Skratka, deskajmo vsi!« se sobotnega dne z mladimi na Mašinžagi veseli bivša slovenska reprezentantka.    

Uradni razpis tekmovanja z vsemi podrobnosti je na voljo na tej povezavi.

Se vidimo na ROGLI!

Deli novico

Argeta-PROS
Woop-PROS
Actionmama-PROS
Kompas-tele-PROS