Smučanju v slovo je pomahal svetovni podprvak iz Äreja

V prostorih Smučarske zveze Slovenije je pred novinarje še zadnjič v svoji karieri profesionalnega smučarja stopil Štefan Hadalin. Najboljši slovenski slalomist zadnjih let in svetovni podprvak iz Äreja v kombinaciji je sporočil žalostno novico, da končuje s svojo profesionalno kariero.

Štefan Hadalin in Miha Verdnik ob kocu kariere.  Foto: Sloski

Štefan Hadalin je svoj največji uspeh v karieri dosegel leta 11. februarja 2019 v Äreju na Švedskem. Na svetovnem prvenstvu je v alpski kombinaciji osvojil srebrno medaljo. V alpski kombinaciji je zabeležil tudi svojo edino uvrstitev na zmagovalni oder v svetovnem pokalu, istega leta je bil v Banskem tretji. Hadalin je bil del slovenske ekipe na olimpijskih igrah v Pjongčangu, kjer se je z 8. (alpska kombinacija) in 9. mestom (ekipna paralelna tekma) dvakrat uvrstil med deseterico. Poleg Äreja je sodeloval še na dveh svetovnih prvenstvih, v St. Moritzu 2017 in Cortini d’Ampezzo 2021 kjer se je izkazal s sedmim mestom na specialnem slalomu. Skupno je Štefan Hadalin nastopil na 130 tekmah svetovnega pokala, zbral pa je devet uvrstitev med najboljšo deseterico. Kot specialist za slalom, je bil v tej disciplini najboljši sedmi. Hadalin je že v mladinskih letih pokazal, da gre za izjemnega talenta in vsestranskega smučarja, saj je na mladinskih svetovnih prvenstvih osvojil tri medalje. V Sočiju 2016 je bil prvak v alpski kombinaciji, leto pred tem pa je na Norveškem, v Hafjellu srebro osvojil v kombinaciji in superveleslalomu.

Ob slovesu je Štefanu Hadalinu nekaj spodbudnih besed namenil vodja panoge Miha Verdnik: “Zahvala Štefanu za vse, kar je dosegel v karieri. Najbolj se spominjam trenutkov, ko smo se odločali, kateri dres je manj strganj. Vedno si se odločil prav, verjamem, da si se tudi tokrat.”

Vrhunski slalomist je nato povedal: “V vrhunski šport sem vložil vse, kar sem lahko in morda še preveč. V tem trenutku enostavno ne zmorem več, saj vrhunski šport zahteva res veliko odrekanja. Na svoji športni poti bi se resnično rad zahvalil vsem, ki so me podpirali: moji domači, Smučarska zveza Slovenije, ekipa, Generali, Ford in Eset. Najlepša hvala vsem za vse,” je ob čustvenem slovesu povedal Štefan Hadalin.

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K