Smučarji prostega sloga na Voglu zaključili sezono z državnim prvenstvom v disciplinah snežni park in skoki

V soboto in nedeljo so se smučarji prostega sloga v organizaciji SAK KRANJ in SD 1080 potegovali za naslove državnih prvakov v mladinski in članski kategoriji in sicer v disciplini skoki (big air) in snežni park (slopestyle).

Tim Kolenc (SD 1080) med člani in Tin Vidovič (SD 1080) med mladinci sta nova državna prvaka v skokih. Tekmovalci so imeli več poskusov, sodniki pa so ocenili najboljše skoke. Tekmovanje je štelo tudi za točke FIS, kjer so Vidovič in ostali mladinci osvojili tudi prve točke. Tekmovanja so se udeležili tekmovalci iz Slovenije in Bosne in Hercegovine.V nedeljo so imeli organizatorji nekaj težav s pripravo proge zaradi novozapadlega snega in megle, a so na koncu vseeno izpeljali tudi državno prvenstvo v snežnem parku. Pri članih je naslov prvaka osvojil Žiga Kovačič (SD 1080), pri mladincih pa je bil znova najboljši Vidovič.

Tekmovalci so imeli dva poskusa na skakalnici in dva poskusa na objektih. Seštevek najboljših voženj pa je štel za naslov državnih prvakov.Reprezentance nadaljujejo s pripravami v trampolin centru WOOP in že delajo načrte za poletne priprave v Planici, vodnih skakalnicah in skakalnicah na zračnih blazinah po Evropi.

REZULTATI

DP skoki člani (PDF)
DP skoki mladinci (PDF)
DP snežni park člani (PDF)
DP snežni park mladinci (PDF)

FIS REZULTATI

Skoki >>
Snežni park >>

Deli novico

Argeta-PROS
Woop-PROS
Actionmama-PROS
Kompas-tele-PROS