Smukači zadovoljni s pripravami v Čilu

Slovenska reprezentanca za hitre discipline se je vrnila iz uspešnih priprav v Čilu. 28-dnevno delo so natančneje povzeli na današnji novinarski konferenci v prostorih Smučarske zveze Slovenije.

Foto: Sloski

Gregor Koštomaj, glavni trener: “Pohvaliti moram vse po vrsti. Bili so zelo prizadevni. Imeli smo dobre pogoje, ki smo jih poskušali izkoristiti. Dobro je tudi to, da so se fantje povezali med seboj tudi v popoldanskem času. Brez težav so sprejeli tudi najmlajšega Roka. Martin in Miha želita delovati malce kot mentorja, kar se mi zdi super in krepi našo ekipo. Opravili smo približno enako število dni vsega treninga. Nekako po sedem dni smuka in superveleslaloma, malce več je bilo veleslaloma, saj smo kakšen dan ob hitri disciplini naredili tudi nekaj voženj veleslaloma. Cilje, ki smo si jih zastavili pred odhodom smo v celoti realizirali.  Ves čas smo tudi pazili, da so imeli fantje dovolj časa tudi za počitek. Imeli smo tudi veliko možnosti primerjav. Tam so bili Norvežani, Italijani in Francozi. Fantje so se na tekmah dobro znašli, kar je dober obed.  Tudi na treningih zelo dobro kaže, pohvaliti moram predvsem Miha. Želim si, da bo prenesel to konstantnost tudi na tekme. Vsak na svojem področju nekako blesti, sedaj pa je treba vse to združiti do zime in nato prikazati kakšno vrhunsko predstavo. Jaz verjamem, da bomo imeli dobro sezono”.

Martin Čater: “To je bila dobrodošla razlika, da smo se ponovno podali v Čile in nismo trenirali samo na evropskem snegu. Evropski ledeniki se topijo, tam pa je bila prava zima. Pogoji so bili zelo dober približek zime in vsekakor je to nekaj boljšega. Že v prejšnjih letih smo bili vajeni te prakse in res sem vesel, da nam je letos to ponovno uspelo. S tem enomesečnim delom sem resnično zadovoljen. V prvem delu smo se posvetili predvsem tehniki in veleslalomu. Nato smo nadaljevali s super G-jem in smukom. Mislim, da je bilo vseh elementov res veliko. Poskušali smo resnično izkoristiti čim več veleslalomskega treninga in nato tudi smuk ter drsalni zavoji. Imeli smo tudi soke. Naredili smo resnično eno veliko bazo”.

Miha Hrobat: “V Čilu smo odpeljali tudi nekaj tekem. Te je sicer težko primerjati s samim svetovnim pokalom, ampak je dobrodošlo, da zelo hitro začutiš tekmovalni ritem. Potem je tudi na treningih lažje se spraviti v tekmovalni ritem. Kar je vedno dobrodošlo, da potem pod pritiskom znaš dobro delovati. Na naslednjih treningih je sedaj potrebno le nadaljevati to, kar smo v Čilu naredili. Treba je prenseti dobre stvari na prej in se dobro pripraviti do samega začetka sezone, da bomo tam že takoj hitri”.

Rok Ažnoh: “Prvič sem bil v Južni Ameriki. Z Nejcom sva že pred tem veliko sodelovala, z Mihom sva sodelovala na kondiciji, tako da sem se z vsemi dobro razumel že pred tem. Sedaj smo se hitro ujeli, le nekjakrat sem jim moral pripraviti zajtrk in je bilo takoj vse vredu. S prestopom v člansko ekipo, sem pridobil na samozavesti in zanesljivosti. Že na ogledu lahko vidim, kje sem hitrejši. To je tak pravi vsakoletni napredek, ki si ga želim”.

Nejc Naraločnik: “Imeli smo resnično srečo s snegom. Imeli smo več različnih vrst snega, tako da smo lahko testirali vso opremo in pripravili vse nastavitve. To je bilo resnično dobrodošlo, da smo našli prave občutke na različnih podlagah. Predvsem zame je bilo to zelo dobro, ker sem ob koncu lanske sezone zamenjal material in mi je vse to prišlo resnično prav”.

Deli novico

Generali_K
Petrol_K
Argeta_K
NLB_K
Telekom_K
Športna_loterija_K
Ford_K
Alive_2K