Šolar na smuči – Na Gačah številni otroci prvič stopili na smuči

Akcija Šolar na smuči je danes gostovala na smučišču Gače, kjer je projekt dobil izjemno topel sprejem z veliko podporo lokalne skupnosti. Projekt je pozdravila tudi županja občine Semič Polona Kambič.

Organizatorji projekta Šolar na smuči – Smučarska zveza Slovenije, Zavod za šport Republike Slovenije in Policija smo uspešno izpeljali še drugi medijski dan projekta Šolar na smuči – alpsko smučanje. Tokrat smo se zbrali na Gačah, kjer so se četrtošolci spoznavali z alpskim smučanjem. Cilj akcije je, da obišče najrazličnejše kraje po Sloveniji in danes smo bili še posebno navdušeni, saj je veliko število udeleženih otrok prvič stopilo na alpske smuči. Projekt je bil zelo dobro podprt tudi iz strani lokalne skupnosti, otroke je prišla pozdraviti tudi županja občine Semič Polona Kambič. Prav vsi otroci so bili navdušeni tudi nad prisotnostjo ambasadorja projekta Juretom Koširjem, ki je zelo užival v družbi otrok.
Po današnjem čudovitem dnevu se zelo že veselimo preostalih dveh medijskih dnevov, ki sledita v naslednjih dneh:

17. 2. 2022 ob 11. uri: Rogla (alpsko smučanje in tek na smučeh),
18. 2. 2022 ob 11. uri: Mariborsko Pohorje.

Tudi letos je glavni namen akcije Šolar na smuči seznanitev otrok z obema športoma, s poudarkom na varnem in kulturnem ravnanju na snežnih progah. Poleg veselja ob zabavnem druženju pa želimo izpostaviti tudi dejstvo, da je šport oziroma gibanje na prostem v teh epidemioloških razmerah varno in tudi priporočljivo, saj krepi imunski sistem. Vsekakor pa je tudi ob takih aktivnostih nujno upoštevanje pogoja PCT in drugih splošno veljavnih preventivnih ukrepov.

Deli novico