Šolar na smuči – na Rogli smučarji in tekači hkrati

Smučišče Rogla se je znova izkazalo za izjemnega gostitelja. Vse zahvale gredo podjetju Unitur za gostiteljstvo in Alpski šoli Rogla za izvedbo programa. Posebnost današnjega dne je bila ta, da so se otroci na enem prizorišču lahko spoznali s svetom alpskega smučanja in teka na smučeh.

Organizatorji projekta Šolar na smuči – Smučarska zveza Slovenije, Zavod za šport Republike Slovenije in Policija smo uspešno izpeljali še en medijski dan projekta Šolar na smuč. Tokrat smo se zbrali na Rogli, kjer so se otroci edinkrat letos lahko v enem dnevu preizkusili tako na alpskih smučeh, kot tudi na smučeh za tek na smučeh. Znova je bilo moč opazovati številne nasmejane obraze otrok in tudi danes so številni izmed njih se prvič spoznali z omenjenima športoma. Zelo pester pa je bil tudi protokolarni del današnjega programa saj so bili poleg ambasadorjev programa Petre Majdič in Jureta Koširja za izjave na voljo tudi Marjan Dolinšek, državni sekretar v kabinetu predsednika vlade, Uroš Zupan, direktor Smučarske zveze Slovenije in Franci Petek, direktor Zavoda za šport RS Planica.
Po današnjem čudovitem dnevu se zelo že veselimo še jutrišnjega zadnjega dne v Mariboru:

18. 2. 2022 ob 11. uri: Mariborsko Pohorje.

Tudi letos je glavni namen akcije Šolar na smuči seznanitev otrok z obema športoma, s poudarkom na varnem in kulturnem ravnanju na snežnih progah. Poleg veselja ob zabavnem druženju pa želimo izpostaviti tudi dejstvo, da je šport oziroma gibanje na prostem v teh epidemioloških razmerah varno in tudi priporočljivo, saj krepi imunski sistem. Vsekakor pa je tudi ob takih aktivnostih nujno upoštevanje pogoja PCT in drugih splošno veljavnih preventivnih ukrepov.

Deli novico